jak rozpalić ogień w kominku

Paweł Wiejas

Grille węglowe: 11 propozycji na idealny weekend

Grille węglowe: 11 propozycji na idealny weekend

Jeśli planujesz grillowanie w ogrodzie, na działce, podczas wypadu za miasto, to ten typ grilla jest właśnie dla ciebie. Paliwem są brykiety lub węgiel drzewny. Temperaturę grillowania reguluje się za pomocą wysokości zawieszenia rusztu lub - jeśli grill ma pokrywę (a mieć powinien) - za pomocą wysokości zawieszenia rusztu i ilości dostarczanego powietrza. Grille z pokrywą dają ci większe kulinarne możliwości niż te jej pozbawione.

Weekendowa trasa motocyklowa | W kajaku i "Złotym Prosiaku"

Przed wami kolejna weekendowa trasa motocyklowa, która bierze udział w konkursie Harley-Davidson #DiscoverPoland 2015. Niebawem będziecie mogli głosować na najlepsze Waszym zdaniem trasy.

Brazylijski budyń na deser

2 puszki mleka skondensowanego słodzonego, 2 "puszki" mleka 3.2%, 4 całe jajka, 7 łyżek cukru, Karmel robiony już w formie z kominkiem : 7 łyżek cukru wsypać do formy z kominkiem i na małym ogniu rozpuścić i rozsmarować na ściankach formy. Nie musi być idealnie! Nie dodawać wody

Kociołek różności z ogniska

, wystarczy dokręcić przykrywkę). Od szczelności naczynia zależy w dużej mierze smak potrawy. Niektórzy mówią, że garnek powinien być cały zagłębiony w żarze, inni stawiają go ponad żarem - w każdym razie ognisko musi być rozpalone dużo wcześniej. Po ustawieniu garnka dorzucaj już tylko po trosze drewna dla

Pomidorowa sałatka z grzankami i sosem pesto

drobno posiekana, 2 łyżki czerwonego pesto (włoska pasta ze zmiksowanej bazylii, suszonych pomidorów, czosnku, oliwek i parmezanu spełniająca funkcję sosu lub przyprawy, dostępna w supermarketach), 2 łyżki czerwonego octu winnego, sól i czarny pieprz Rozpalić i rozgrzać grill. Kawałki bagietki obtoczyć

Kurczak grillowany na puszce piwa

1 kurczak zagrodowy, 1 puszka (0.5 l) jasnego piwa, sól, pieprz, słodka papryka, oliwa, duży grill z pokrywą, tacki aluminiowe Oczyszczonego kurczaka natrzeć przyprawami, zostawić na noc w lodówce. Piwo otworzyć, odlać ok. 1/3, w puszce obok otwarcia zrobić kilka dziur. Na grillu dobrze rozpalić

ZOBACZ TEŻ WIDEO