jak przyrządzić ostrygi

Piotr Hykawy-Zabłocki

Kuchnia: jak przyrządzać owoce morza

Kuchnia: jak przyrządzać owoce morza

Idealne z kieliszkiem białego wina, będą ci przypominać o chwilach nad brzegiem morza, z widokiem na fale lub jachty w marinie i pozwolą poczuć morską bryzę we własnym domu po powrocie z pracy. Przeczytaj, co jeść i jak. Bo owoce morza są pyszne!

10 klubów i restauracji w Singapurze, które musisz zobaczyć

Singapurczycy zawsze podkreślają, że jedzenie jest ich narodową obsesją. Nie trzeba być ekspertem, żeby to stwierdzić - wystarczy przejść kilka ulic w tutejszych Chinatown, Little India lub biznesowym sercu miasta, żeby przekonać się, że jedzenie w tym maleńkim państwie traktowane jest naprawdę serio.

Kuchnia Australijska - Niedźwiedź w krainie kangurów

Szaszłyk z krokodyla, stek z kangura, duszony struś, owoce morza albo kiełbasa w cieście i tosty z pastą drożdżową. O niesmacznej postbrytyjskiej i?świetnej współczesnej kuchni Australijczyków opowiada Marek Niedźwiecki.

Zobacz wideo

Chiny od kuchni

Chiny od kuchni

filozofii, każdemu składnikowi towarzyszy bogata tradycja.     Na biegunach smaku   Nie ma jednej kuchni chińskiej - jest ich wiele, tak jak wiele jest tu odrębnych regionów, stref klimatycznych i grup narodowościowych. Liczba ludności plus długa historia też robią swoje. W rezultacie

Smażony kurczak z warzywami

2 łyżki oleju,1 ząbek czosnku - zmiażdżony,tyżeczka drobno posiekanego świeżego imbiru,6 dymek pokrojonych wzdłuż na 1 cm plastry,500 g piersi z kurczaka - pokrojonych w paski,2 łyżki sosu z ostryg,1/2 łyżeczki bulionu z kurczaka w proszku,50 ml wody,200 g groszku cukrowego,1 czerwona papryka