jak przyrządzić ostrygi

Piotr Hykawy-Zabłocki

Kuchnia: jak przyrządzać owoce morza

Kuchnia: jak przyrządzać owoce morza

Idealne z kieliszkiem białego wina, będą ci przypominać o chwilach nad brzegiem morza, z widokiem na fale lub jachty w marinie i pozwolą poczuć morską bryzę we własnym domu po powrocie z pracy. Przeczytaj, co jeść i jak. Bo owoce morza są pyszne!

10 klubów i restauracji w Singapurze, które musisz zobaczyć

Singapurczycy zawsze podkreślają, że jedzenie jest ich narodową obsesją. Nie trzeba być ekspertem, żeby to stwierdzić - wystarczy przejść kilka ulic w tutejszych Chinatown, Little India lub biznesowym sercu miasta, żeby przekonać się, że jedzenie w tym maleńkim państwie traktowane jest naprawdę serio.

Kuchnia Australijska - Niedźwiedź w krainie kangurów

Szaszłyk z krokodyla, stek z kangura, duszony struś, owoce morza albo kiełbasa w cieście i tosty z pastą drożdżową. O niesmacznej postbrytyjskiej i?świetnej współczesnej kuchni Australijczyków opowiada Marek Niedźwiecki.

Chiny od kuchni

Chiny od kuchni

filozofii, każdemu składnikowi towarzyszy bogata tradycja.     Na biegunach smaku   Nie ma jednej kuchni chińskiej - jest ich wiele, tak jak wiele jest tu odrębnych regionów, stref klimatycznych i grup narodowościowych. Liczba ludności plus długa historia też robią swoje. W rezultacie

Smażony kurczak z warzywami

2 łyżki oleju,1 ząbek czosnku - zmiażdżony,tyżeczka drobno posiekanego świeżego imbiru,6 dymek pokrojonych wzdłuż na 1 cm plastry,500 g piersi z kurczaka - pokrojonych w paski,2 łyżki sosu z ostryg,1/2 łyżeczki bulionu z kurczaka w proszku,50 ml wody,200 g groszku cukrowego,1 czerwona papryka