jagodna w górach jak zrobić

ZLLL

Rachunek wędrownego pijaka

Rachunek wędrownego pijaka

Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka.

Rachunek wędrownego pijaka

Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka.

Makówka

nasączoną wekę, mak, bakalie na samej górze powinien być mak. Można udekorować orzechami (włoskie, migały). Zalać pozostałym mlekiem z miodem. Pozostawić aby "odpoczęło". Najlepiej zrobić wieczorem 23.12 lub rano 24.12. Smacznego mak;mleko;bułka;bakalie;miód;

Piernikowa chatka

; przez 10-15 min. Ewentualnie (jeśli ciasto nam się rozrywa) możemy upiec odpowiednio duże kawałki i dopiero z gotowego piernika wycinać ściany domów (pamiętajmy jednak, że musimy zrobić to póki piernik jest ciepły i miękki - kiedy stwardnieje nie będziemy już w stanie tego zrobić). Gdy ciasto dobrze

Kolorowe wiewióreczki serowe

zieleninę. Pokrój ser w podłużne paski zakańczając je z jednej strony na szpiczasto - pozostawiając ścinki do zrobienia uszek. Na każdy pomidorek zawijaj pasek sera, wbij poziomo z tyłu wykałaczkę podtrzymującą ogonek i cały zwój. Z góry przypnij dwoma wykałaczkami główkę z jaja

Naleśniki z farszem marchwiowo cebulowym z curry

nie było w ogóle widać tej naszej cebuli. Czekamy z 5 minut i dopiero delikatnie mieszamy naszą cebulkę z marchewką. Zostawiamy na jakiś czas na 3-4 minuty na wolnym ogniu, żeby marchewka zrobiła się miękka. Kiedy już widzimy, że marchew wraz z cebulą tworzą jedność na górę sypiemy curry i zostawiamy

Pikantne gruszki w karmelowych koszulkach

zostawiamy) skrapiamy sokiem z cytryny, zanurzamy w syropie i na małym ogniu, pod przykryciem, gotujemy, aż nieco zmiękną i zrobią się przezroczyste. Pozostawiamy w syropie do przestygnięcia. Następnie ustawiamy na półmisku ogonkami do góry. Cukier w kostkach podgrzewamy na patelni, a gdy zbrązowieje