jagodna ferie zimowe jak zrobić

Zimowa sałatka spowita puchem

dają- na pewno ci smakuje? Mam ja tu dla ciebie danie iście zimowe, co zrekompensuje coroczne braki śniegowe. Sałatka spowita puchem, bo właśnie o niej mowa, nim się w kuchni obrócisz powinna być gotowa. Weź, zatem pierś kurczaka, zrób z niej kostkę nożykiem i to wszystko podsmaż pod całkiem małym

Sałatka owocowa z sosem jogurtowym

1/2 szklanki jogurtu, po 1/4 szklanki soku z limonki (lub cytryny) i miodu, 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, 1 melon ogen lub zimowy (o zielonym miąższu) pokrojony w kostkę, 30 dag zielonych winogron (bezpestkowych lub oczyszczonych z pestek), 1/4 ananasa, 1 spore zielone jabłko pokrojone w

Domowy grill

domowej zieleni by móc zrobić sobie grilla (a na balkonie sąsiedzi za dym by nas prześwięcili) taki grill jest jedynym wyjściem i właśnie wczoraj ogłosiliśmy z mężem rozpoczęcie sezonu domowego grillowania ;) w tym celu zakupiliśmy odpowiedni sprzęt i maszyna ruszyła: mięsko - karczuś macerował

Mielone na patyku z grilla

międzyczasie zrobić sos. Odstawić na chwilę do lodówki żeby się przegryzł. Sos ma być mocno czosnkowy. Gotowe mięso podajemy z sosem. Mielone wcale nie muszą być nudne :) Na zdjęciu jest wersja zimowa czyli mielone usmażone na patyku na patelni. Latem robimy wersje grillową. mięso;cebula;czosnek

Dżem pomarańczowo-imbirowy

szybko przelej do słoików. Zakręć słoiki i ustaw dnem do góry na 5 minut. Dżem jest wspaniałym dodatkiem do zimowego śniadania. Jeżeli użyjesz go zamiast cukru do herbaty, będzie miała pomarańczowo-imbirowy aromat. Możesz zrobić też inną wersję dżemu, zastępując pomarańcze dorodnymi cytrynami