izolat białka sojowego

Zupa z kurczaka i kukurydzy

200 g ugotowanego kurczaka (piersi), 3 kubki bulionu z kurczaka, 250 g kukurydzy,2 białka z jajka, 2 łyżeczki sosu sojowego,łyżeczka mąki kukurydzianej, łyżeczka soli,2 cebulki dymki Kurczaka rozdrabniamy i miksujemy, dodajemy sól. Ubijamy białko na pianę i wykładamy ją na kurczaka. Zagotowujemy

Ryba z sosem imbirowym

2 kawałki sandacza, 2 białka, 4 łyżki prażonego sezamu, łyżka pokruszonego suszonego chilli, sól Sos:, 200 g świeżego drobno pokrojonego imbiru, 300 ml jasnego sosu sojowego, pęczek posiekanej dymki, 2 łyżki oleju sezamowego Rybę osuszyć papierowym ręcznikiem. Białka roztrzepać w misce, wymieszać

Pierś kurczaka z orzechami włoskimi

2 piersi z kurczaka,150g orzechów włoskich,3 łyżki sosu sojowego,cukier puder,olej sezamowy,olej do smażenia, marynata:,1łyżeczka soli,1 białko,2łyżki mąki kukurydzianej,1łyżka sosu sojowego Pierś kroimy w kostkę wkładamy w marynatę na30 min. Orzechy moczymy w wodzie gorącej i wkładamy do oleju

Azjatyckie pierożki z surimi

gotowe ciasto won ton 15 płatów,1 opakowanie paluszków surimi,1 cebula,1 jajko,1/2 szklanki makaronu ryżowego,1 łyżka sosu sojowego,pieprz,1/2 szklanki kukurydzy z puszki,1 białko jaja,olej do smażenia Farsz: Makaron ryżowy zalewamy gorącą wodą, a kiedy będzie miękki odcedzamy i kroimy na małe

Pierożki won ton

1 opakowanie ciasta won ton, 200 g mielonego mięsa z kurczaka, 4 żółtka, 1 białko, 1cm korzenia imbiru, jasny sos sojowy, sos rybny, papryczka chili, 50 g świeżej kolendry, sól, pieprz, olej do smażenia w głębokim tłuszczu, sos: 1cm posiekanego korzenia imbiru, 50 ml jasnego sosu