ives st. laurent koszulka

Stek w sosie St Laurent

30 dag polędwicy, 25 ml wina ze szczepu St Laurent (Austria), 3 łyżki śmietany (30,proc.), oliwa z oliwek extra vergine, po 2 łyżki tłuczonego pieprzu czarnego i zielonego, sól, ziarna pieprzu do dekoracji Stek posyp czarnym pieprzem, usmaż na oliwie (na krwisto), zdejmij z patelni i trzymaj w

Parówki w koszulkach

odrobiną wody. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 st. C przez około 20 minut - sprawdź instrukcję na opakowaniu ciasta. Rada: Zamiast paróweczek koktajlowych można użyć zwykłych, pokrojonych na mniejsze kawałki. ciasto francuskie;żółtka;mąka;

Węgorz wędzony na gorąco z sosem kurkowym i jajkiem w koszulce

6 minut, dodaj posiekane świeże zioła i dolej śmietanę. Gotuj, aż odparuje połowa płynu, dopraw sos solą i pieprzem. Do gotującej się osolonej wody z octem wbij jajko i gotuj blisko 3-5 min. Porcję węgorza wyfiletuj, usuń skórę i podgrzej w piekarniku rozgrzanym do 80 st. C. Na talerz wyłóż sos z

Jajka w koszulkach na francuskich tostach z opiekaną papryką i aromatem trufli

5 jajek, 2 kromki chleba tostowego, 1/2 łyżeczki pasty z białych trufli, 1 czerwona papryka, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, mleko, mąka, masło klarowane W piecu rozgrzanym do 240 st. C opiecz paprykę. Gdy skórka mocno zbrązowieje, przełóż ją do woreczka aby się

ZOBACZ TEŻ WIDEO