instrukcja otwierania drzwi

Franek Przeradzki - Człowiek Przygoda

Mój pierwszy raz: test płodności

Mój pierwszy raz: test płodności

Idź się zbadaj, powiedział naczelny. Badań rzecz jasna nigdy za wiele, ale co konkretnie mam sobie zbadać tym razem? Nasienie sobie zbadaj.

Zrób to sam 2.0, czyli jak to się robi w FabLabie

Wstają rano, myją zęby i pędzą do pracowni wymyślać wynalazki, o których ludzkość nawet nie śniła. Potrafią zrobić coś z niczego przy użyciu plotera laserowego czy drukarki 3D. Gdyby dziś wynaleziono koło, oni od wczoraj jeździliby samochodem.

Polski stylista Ferrari: już wymyśliliśmy przyszłość [WYWIAD]

Współtworzy nowe modele Ferrari, inspiracji szukając np. w rosyjskiej mafii. Wie, kiedy skończy się era samochodów i co będzie potem. Wymyśla buty, w których Hermann Maier zdobywa tytuł mistrza świata. Projektuje stadion dla satrapy i lodowe organy dla Watykanu. I żyje na co dzień w 2028 albo 2033 r.

Zobacz wideo

Antyradary i inne rady

Antyradary i inne rady

benzynowych wyposażonych w automatycznie otwierane drzwi. Oraz całkiem bez zrozumiałych dla nas powodów. W rezultacie jechaliśmy wolniej, czyli bezpieczniej. Dlatego apelujemy - antyradary powinny być legalne. Chyba że nie o bezpieczeństwo, tylko o wpływy do budżetu chodzi.   Rady na fotoradar Policja

Mój pierwszy raz: prawie jak pilot F-16

Mój pierwszy raz: prawie jak pilot F-16

otwierać drzwi do przedziału pasażerskiego. Mogą być rozruchy! - Czy po takim lądowaniu w prawdziwych warunkach przeżylibyśmy - pytam go. - Ja tak. Pan raczej nie. Zabiłby pana instruktor! Bardzo dziękuję kierownictwu i pracownikom Wojskowego Instytutu Medycyny Lotniczej za możliwość przejścia

Karpatka

minutach zmniejszamy temperaturę do 190 stopni. Pieczemy, bez otwierania drzwiczek, około 25-30 minut. 4. Po tym czasie uchylamy lekko drzwi piekarnika i czekamy około 10 minut. Następnie wyjmujemy ciasto. 5. Na tę samą formę, jak wyżej, wylewamy drugą część ciasta i pieczemy w ten sam sposób

Bezowe gniazdka z lodami kawowymi

do piekarnika i piec ok. 50-60 minut. Następnie wyłączyć piekarnik i suszyć przy leciutko uchylonych drzwiach piekarnika do momentu, aż zupełnie wystygnie. Bezy są idealnie bezowe - z wierzchu chrupiące, a w środku delikatnie ciągnące. Kawę wymieszać z likierem tak, żeby nie było grudek. Ja nie