impregnacja skóry naturalnej

Bear Grylls, fragmenty książki 'Trenuj dla siebie'

Survival: jak się przygotować [FRAGMENTY KSIĄŻKI]

Survival: jak się przygotować [FRAGMENTY KSIĄŻKI]

- "Jeśli znajdziesz się w terenie, na którym można się obawiać dzikich zwierząt, lepszym rozwiązaniem jest namiot (...) Może i nie wydaje się to zbyt solidną ochroną, ale jeszcze nigdy żaden lew czy tygrys nie rzucił się na namiot, by zaatakować znajdujących się w środku ludzi. Owszem, były przypadki rozerwania namiotu przez niedźwiedzie, ale zdarzało się to tylko wtedy, gdy obozowicz popełnił błąd..." - pisze w swojej najnowszej książce Bear Grylls.

koktajl jabłko-kiwi

2 kiwi,1 jabłko,szklanka jogurtu naturalnego,miód lub cukier,pół limonki Obrać jabłko, wyciać gniazdo. Włożyć do miski. Kiwi przeciąć na półl i wyjąć ze skóry. Kiwi włożyć do miski z jabłkiem i dodać miód lub cukier i dodać troche kiwi. Wszystko wymiksować mikserem. kiwi;jabłka;jogurt naturalny

Łosoś w sosie jogurtowo-koperkowym

2 płaty łososia (40 dag), 1 jogurt naturalny (40 dag), 1 pęczek koperku, sól ziołowa, pieprz cytrynowy, świeżo zmielony pieprz kolorowy Z łososia zdejmij skórę i usuń duże ości. Opłucz, osusz, posyp solą oraz pieprzem cytrynowym i zawiń w folię. Folię nakłuj od góry w kilku miejscach widelcem. Rybę

Chłodnik ogórkowy z miętą

1 kostka rosołowa z drobiu,1 ogórek,300ml jogurtu naturalnego,1 łyżka pokrojonej mięty,sól,świeżo zmielony czarny pieprz,Do przybrania:,gałązki mięty,plasterki ogórka Kostkę rosołową rozpuścic w 150ml wrzącej wody. Dodać tyle kostek lodu, aby otrzymać 300 ml bulionu. Połowę ogórka obrać ze skóry

Sałatka z kurczakiem i winogronami

Składniki:,250 g makaronu (dowolnego),2-3 podudzia z kurczaka - ugotowane i ostudzone,250 g zielonych winogron bezpestkowych (możemy je pokroić na połówki),3 łyżki majonezu,3 łyżki jogurtu naturalnego,Sól oraz świeżo zmielony pieprz do smaku,szkl. grubo posiekanych orzechów włoskich Makaron

Kanapki z pszennego chleba z makrelą

4 kromki pszennego chrupkiego chleba, 4 liście sałaty, 1 mała wędzona makrela, 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka ostrego chrzanu, 12 śliwek kalifornijskich, masło roślinne do posmarowania kanapek Obierz makrelę ze skóry, usuń ości. Mięso ryby rozdziel palcami na małe kawałki