idealny stek wołowy

phz

Kuchnia: sześć sposobów na wołowinę

Kuchnia: sześć sposobów na wołowinę

Prawdziwy mięsożerca zje pierś z indyka przygotowaną przez żonę i kotlet schabowy podany przez teściową. Zje, bo jest kulturalny. Ale marzy o solidnym kawałku porządnego mięsa, w sam raz wypieczonym, w który mógłby wbić kły. Marzy o solidnym kawałku wołowiny. (Uspokajamy, mamy też przepisy dla tych, co za stekami nie przepadają)

Podróż w luksusie: najlepsze linie lotnicze

Najpierw prysznic, potem meze, labneh i szanklisz na kolację, a do tego kocyki, poduszeczki, skarpetki i kosmetyczka z kryształkami Swarovskiego. I drzemka na dwumetrowym łóżku. Jak tu nie latać najlepszymi liniami świata?

Steki wołowe

posiekany szczypior oraz pokrojony w słupki lub na małe cząstki pomidor i wymieszać te składniki z sosem winegret. Jeśli trzeba, doprawić jeszcze surówkę do smaku solą i pieprzem, odstawić na bok. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, smażyć steki po 2- 3 minuty z każdej strony, po czym przełożyć na talerze i

Stek

800 g polędwicy wołowej,100 ml oleju,4 ząbki czosnku,1 kg świeżego szpinaku,1/4 kostki masła,150 ml białego wytrawnego wina,2 łyżki soli morskiej,świeżo mielony pieprz,1 gałązka rozmarynu do dekoracji Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i czyścimy z błon. Następnie formujemy, tak by dało

Steki wołowe w sosie winnym

4 steki wołowe (po 200 g), 3/4 szklanki czerwonego wytrawnego wina, 1 łyżka oliwy, 2 łyżki zimnego masła, 1 łyżka oliwy, 1/2 łyżeczki sosu worcester, 4 gałązki tymianku, listek laurowy, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz Umyte i osuszone steki natrzyj pieprzem i usmaż z obu stron na oliwie

Stek w sosie pomarańczowym

2 duże pomarańcze, 25 g masła, 4 steki z polędwicy wołowej po 175 g, pieprz, 6 łyżek bulionu wołowego, 1 łyżka octu balsamicznego, listki natki pietruszki do przybrania, sól Z jednej pomarańczy cienko obieramy skórkę, z drugiej odkrawamy 4 plastry do przybrania. Z obu owoców wyciskamy sok. Na

Stek w sosie pomarańczowym

2 duże pomarańcze,25 g masła,4 steki (po 175 g) z polędwicy wołowej,pieprz,6 łyżek bulionu wołowego,1 łyżka octu balsamicznego,liście szałwii do przybrania,sól Z jednej pomarańczy cienko obieramy skórkę, z drugiej odkrawamy 4 plastry do przybrania. Z obu wyciskamy sok. Na patelni o grubym dnie