husqvarna te 250 moc maksymalna

Ocet śliwkowy

250 g śliwek węgierek, 250 ml octu owocowego, po kawałku anyżu gwiazdkowego i cynamonu Składniki na 250 ml przetworu czas przygotowania: około 15 minut Śliwki umyj i ponakłuwaj. Włóż do wyparzonego słoika, zalej octem i zamknij słoik. Ustaw w nasłonecznionym miejscu na 2 tygodnie. Gotowy ocet

Deser malinowy Eton Mess

1 opakowanie (ok. 250 g) malin,24 sztuki (ok. 100 g) małych bezików lub 4 duże domowe bezy,500 ml zimnej śmietany min. 30-proc.,1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie) Bezy pokrusz. Śmietanę ubij z cukrem pudrem.Połowę malin rozgnieć i delikatnie, niedokładnie wymieszaj z ubitą śmietaną.Na dno

Gofry

250 g mąki pszennej, 25 g cukru, 75 g rozpuszczonego masła, 400 ml mleka, 3 jajka, skórka otarta z pomarańczy, szczypta soli, olej ryżowy do natłuszczenia gofrownicy (opcjonalnie) Mąkę wsyp do miski, dodaj cukier, otartą skórkę z pomarańczy, stopione masło i żółtka. Powoli ubijaj, stopniowo

Czosnkowe naany z białym serem w ziołowej oliwie

do odpoczęcia. Każdą z kulek oprószyłam delikatnie mąką i rozwałkowałam cieniutko. Placki najlepiej piec w piekarniku z dodatkowym kamieniem do pizzy, ale bez kamienia też damy radę, musimy tylko maksymalnie rozgrzać piec. Piekarnik nagrzewamy do 250 stopni, rozwałkowane placki wrzucamy szybkim

Pascha I

2 l mleka, laska wanilii, 0.5 l kwaśnej śmietany, 6 jaj, 250 g miękkiego masła, 3/4 szklanki cukru pudru, bakalie Bakalie namoczyć, jeśli trzeba, osuszyć, pokroić nie za drobno.Mleko zagotować z rozciętą laską wanilii. Do wrzącego powoli wlewać jaja roztrzepane ze śmietaną. Gotować, mieszając, aż