husaberg te 300 moc maksymalna

Curry z kalafiorem i szpinakiem

4 łyżki oliwy,3 cebule drobno posiekane,3 łyżki curry w paście lub w proszku,kawałek imbiru (2 cm) obrany i starty,600 g siekanych pomidorów,600 ml (1.5 puszki) mleka kokosowego,kalafior podzielony na różyczki,3 ziemniaki (obrane i pokrojone na kawałki),4 łyżki soku z cytryny,300 g listków szpinaku

Parowane pierożki z kozim serem

2 arkusze ciasta ryżowego (jak na sajgonki), masło klarowane, 100 g koziego sera, 2 czerwone cebule, olej do smażenia, masło do smażenia, 150 g cukru, 150 ml octu balsamicznego, 300 ml wytrawnego czerwonego wina, 1/2 świeżej figi, sól, pieprz Z ciasta wytnij paski (4 cm x 10 cm), posmaruj

Czekoladowe miseczki na Walentynki - przepis blogera

6-8 sztuk balonów,300 g czekolady wg upodobania (mleczna, gorzka lub biała) Balony dmuchamy, aż osiągną mniej więcej wielkość orzecha kokosowego. Myjemy je dokładnie pod bieżącą wodą, najlepiej gąbką z dodatkiem płynu do mycia naczyń, dokładnie płuczemy i osuszamy. Czekoladę topimy w kąpieli

Gnocchi z ziemniakami

300 g świeżego szpinaku lub 250 g mrożonego, 1/4 kg mąki, 3/4 kg ziemniaków, 2 jajka, łyżeczka masła, sól, pieprz Ziemniaki obieramy, gotujemy i po odlaniu wody dobrze odparowujemy, żeby były maksymalnie suche, a następnie rozgniatamy. Dodajemy ugotowany, odciśnięty i posiekany szpinak (jak w

Marynowane grzyby

g soli, wrzuć grzyby, cebulę i gotuj 30 minut. Następnie całość odcedź i ostudź. Przygotuj marynatę: zagotuj 300 ml wody, dodając ocet, liście laurowe, pieprz, 10 g soli i cukier. Zdejmij z ognia i ostudź. Grzyby wraz z cebulą rozłóż do słoików i zalej marynatą. Słoiki zamknij i przechowuj w ciemnym