husaberg te 250 moment obrotowy

serowe amerykańskie placki PANCAKES

3 jajka, 2 łyżki cukru, 250 g twarogu, 50 g mąki, jako dodatek dżem lub syrop klonowy oddzielić żółtka od białek, do żółtek dodać cukier i wymieszać, następnie dodać ser i mąkę i mieszamy do momentu połączenia wszystkich skłdników, ale tak by grudki sera były jeszcze widoczne. Następnie na

Łosoś z cukinią i mascarpone

1 średnia cukinia, 250 g wędzonego łososia, 250 g serka mascarpone, koperek, 2 ząbki czosnku, sok z jednej cytryny, pieprz, olej Cukinię obieramy, kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy oliwę, na rozgrzaną dodajemy cukinię i przeciśnięty przez praskę czosnek, dusimy. Łososia kroimy w paseczki, koper

Zupa z małży Bouillabaisse

obranych i pokrojonych w cienkie plastry Małże umyć i dokładnie oczyścić. Wrzucić do garnka, zalać 250 ml wody i zagotować na dużym ogniu, aż muszle się otworzą. Odlać płyn pozostały po gotowaniu muszli (przyda się później). Z małży wyjąć mięsny środek i odstawić na bok. W rondlu rozgrzać oliwę z oliwek

Jabłecznik Eli

tacę, przełożyć startymi jabłkami i na wierzch rozwałkowac drugą część ciasta. Piec do momentu aż ciasto będzie rumiane w temperatueze ok 250 stopni. mąka;margaryna;masło;proszek do pieczenia;śmietana;cukier;jabłka;

Makaron z sosem śmietanowo-pieczarkowym

500 g makaronu penne,250 g pieczarek,cebula,2 ząbki czosnku,200 g śmietany 18 %,ser żółty twardy,2 łyżki oliwy,sól,pieprz Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, roztarty czosnek i