honda cm 200 t moc

Mus z buraków i jabłek

500 g czerwonych buraków, 500 g jabłek t. "Ligol", 400 g czerwonej cebuli 2 cm korzenia imbiru 5 ząbków czosnku, 2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 3 cm kory cynamonu lub 1 łyżeczka cynamonu w proszku 200 g brązowego cukru 400 ml czerwonego octu winnego 1

Zapiekane dzwonka z łososia

nie wyciekał. 4. Zawinięte w folię dzwonka wyłożyć na blasze, zapiekać przy t. 200 st.C ok. 20 minut. 5. Po upieczeniu wyłożyć na talerzu, polać odrobiną powstałego podczas pieczenia sosu. 6. Podawać z kawałkiem cytryny. łosoś;oliwa z oliwek;ocet balsamiczny;tymianek;masło;pieprz

Bochenek z owocami i orzechami

, jeśli zacznie zbyt szybko 'łapać' kolor), następnie zmniejszyć t; Wymieszać drożdże, 2 łyżki cukru i wodę w naczyniu, do momentu rozpuszczenia drożdży. Wlać mleko i przesiane 150 g mąki, wymieszać. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut, by drożdże 'ruszyły'. Do wyrośniętego zaczynu

Pavlova z rabarbarem

Beza:,4 białka,225 g cukru kryształu,1 łyżeczka soku z cytryny,1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,Nadzienie:,2 łodygi rabarbaru,2 łyżki cukru,1 łyżka soku z cytryny,200 ml śmietany kremówki,2 łyżki cukru pudru Beza: Białka ubijamy w misce na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier i miksujemy przez ok. 5

Dwie rolady "buche"

przepis na dwie rolady o długości ok. 20 cm,Warstwy (od dołu):,biszkopt czekoladowy na spód i do przełożenia,mus z gorzkiej i mlecznej czekolady z herbatą Oolong i tymiankiem,biszkopt czekoladowy do przełożenia,glazura z gorzkiej czekolady,biszkopt:,50 g czekolady gorzkiej min. 60 proc.,5 jajek,200