honda cm 125 c opony

Ciasteczka cytrynowo-migdałowe

200 g mąki, 125 g miękkiego masła, 125 g cukru, 60 g mielonych migdałów, 2 żółtka, skórka starta z 1 cytryny, Utrzeć masło z cukrem na jasną puszystą masę. Dodać po jednym żółtku, następnie migdały i mąkę. Dokładnie wymieszać. Nakładać ciasto łyżką do lodów w odstępach 2,5 cm na

Maliny pod pierzynką serową

4 garście malin, garść jagód lub borówek kanadyjskich, 2 żółtka, 2 białka, 3 łyżki cukru, opakowanie serka kremowego "Twój Smak" (125 g), 4 foremki o średnicy 8-10 cm Żółtka utrzeć z cukrem na biały puch. Białka ubić na sztywną pianę. Owoce ułożyć w foremkach, piekarnik nagrzać do 220-250 st. C

Ciasteczka piernikowe

125 g masła (posiekanego),125 g cukru pudru,2 żółtka,2 łyżeczki przyprawy do pierników,155 g mąki pszennej,110 g mąki kukurydzianej Piekarnik rozgrzewamy do 160 st. C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Masło i cukier ucieramy na kremową masę, dodajemy żółtka, przyprawy, oba rodzaje mąki i

Medaliony z oberżyny po sycylijsku

1 podłużna oberżyna (ok. 1 kg), 2 opakowania mozzarelli (125 g), 1/2 szklanki oliwy, bazylia, przecier pomidorowy, sól, pieprz Oberżynę pokroić w krążki grubości ok. 1 cm. Posypać solą, odstawić na ok. 1 h. Nastęnie wysuszyć, ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą, wstwić do piekarnika (200 C na 7

Ciasto "Pawie oczko"

5 jajka, 1 szkl. cukier kryształ, 1 szkl. mąka tortowa, 2 łyżeczki proszek do pieczenia 125 ml olej,pół szklanki wiórek kokosowych,1 łyża kakao,1 kisiel truskawkowy, 1 krem karpatka,4 łyżki dżemu brzoskwiniowego, wiórka kokosowe do posypania Białka ubijamy z cukrem na sztywna masę, wsypujemy mąkę