honda cm 125 c moc

Ciasteczka cytrynowo-migdałowe

200 g mąki, 125 g miękkiego masła, 125 g cukru, 60 g mielonych migdałów, 2 żółtka, skórka starta z 1 cytryny, Utrzeć masło z cukrem na jasną puszystą masę. Dodać po jednym żółtku, następnie migdały i mąkę. Dokładnie wymieszać. Nakładać ciasto łyżką do lodów w odstępach 2,5 cm na

Maliny pod pierzynką serową

4 garście malin, garść jagód lub borówek kanadyjskich, 2 żółtka, 2 białka, 3 łyżki cukru, opakowanie serka kremowego "Twój Smak" (125 g), 4 foremki o średnicy 8-10 cm Żółtka utrzeć z cukrem na biały puch. Białka ubić na sztywną pianę. Owoce ułożyć w foremkach, piekarnik nagrzać do 220-250 st. C

Ciasteczka piernikowe

125 g masła (posiekanego),125 g cukru pudru,2 żółtka,2 łyżeczki przyprawy do pierników,155 g mąki pszennej,110 g mąki kukurydzianej Piekarnik rozgrzewamy do 160 st. C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Masło i cukier ucieramy na kremową masę, dodajemy żółtka, przyprawy, oba rodzaje mąki i

Dwie rolady "buche"

ciemnej czekolady min. 70 proc.,125 g mleka,50 g glukozy,2 g żelatyny Przygotuj biszkopt: przygotuj blachę z 16-cm rantem wyłożoną papierem do pieczenia. Roztop połamaną czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej (najniższa moc, czas co 20 sekund). Oddziel żółtka od białek i utrzyj je z połową

Medaliony z oberżyny po sycylijsku

1 podłużna oberżyna (ok. 1 kg), 2 opakowania mozzarelli (125 g), 1/2 szklanki oliwy, bazylia, przecier pomidorowy, sól, pieprz Oberżynę pokroić w krążki grubości ok. 1 cm. Posypać solą, odstawić na ok. 1 h. Nastęnie wysuszyć, ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą, wstwić do piekarnika (200 C na 7