g shock termometr

Redakcja

Debiutuje pierwszy G-Shock z pulsometrem

Debiutuje pierwszy G-Shock z pulsometrem

Do długiej listy funkcji G-Shocka dołącza pulsometr. To nowy rozdział w historii firmy. Właśnie zaczęły się zapisy na modele GBD-H1000.

Casio prezentuje nowe zegarki G-Shock

Już za chwileczkę, już za momencik będzie można kupić trzy nowe modele zegarków Casio G-Shock. Ceny jeszcze nieznane, ale zegarki prezentują się świetnie. Nowe zegarki są - teoretycznie - przeznaczone dla motocyklistów, żeglarzy i wspinaczy. Ale przecież nikt nie będzie sprawdzał, czy masz łódkę :-) A nowe G-Shocki są warte grzechu.

Jakie zegarki można wygrać w Maturze z Wiedzy o Zegarkach?

Przypatrujemy się zegarkom, które można wygrać, zdając maturę z wiedzy o zegarkach. Łączna ich wartość to ponad 50 tys. zł!

Zegarki z wyższej półki. Prezentujemy nowości 2013 roku

Zegarki z wyższej półki. Prezentujemy nowości 2013 roku

numerowanych egz. Cena: 1888 zł Szwajcarski producent zegarków Atlantic obchodzi w tym roku 125 urodziny. Dla uczczenia rocznicy marka wprowadziła nowe odsłony kultowych modeli z linii Worldmaster składanych w latach 40. i 60. XX wieku. fot. Casio Casio, G-shock Nr referencyjny: GW-A1100

Zegarek na wysokościach

Zegarek na wysokościach

można ustawić tak, by alarmował, gdy osiągniemy pożądaną wartość. Wodoszczelny do 50 m. Cena: 499 zł   5. Casio G-Shock GX-56-1AER Pancernik - odporny na wstrząsy, brud i błoto. Wykonany z mocnego tworzywa, ma wbudowane panele słoneczne. Oprócz tradycyjnych funkcji zaawansowanego zegarka

Filet z łososia z kruszonka migdałową

1 kg filetu z łososia bez skóry, 100 g świeżego kopru, 20 g cukru, 80 ml oliwy, 500 g zielonych szparagów, sól morska, pieprz czarny, kruszonka migdałowa:, 100 g migdałów, 100 g orzechów nerkowca, 100 g ziaren sezamu, 100 g masła, 80 g musztardy Dijon, 40 g parmezanu, 50 g natki pietruszki

Filet z dorsza z marchewką i purée z ziemniaków aromatyzowanych wędzonym łososiem

800 g dorsza atlantyckiego,2 pęczki koperku,100 ml oliwy,sól morska,purée:,400 g ziemniaków,100 g wędzonego łososia,2 łyżki (30 ml) mleka,30 g masła,sól,biały pieprz,8 młodych marchewek,1 łyżka masła,sól,cukier,brązowe masło:,400 g masła,sok z 1 cytryny,sól,pieprz,sałatka:,200 g krewetek

Polędwica z sarny

600 g oczyszczonej polędwicy z sarny, otrzewna wieprzowa, farsz: 100 g piersi kurczaka, 1 jajo, 50 ml śmietanki, 2 łyżki siekanej natki pietruszki, 200 g leśnych grzybów (kurka, podgrzybek, borowik), 1/2 posiekanej cebuli, 1/2 posiekanego ząbka czosnku, sól, pieprz, 3/4 szklanki

Schab z dzika z sakiewkami faszerowanymi pęczakiem

,20 g masła Przygotuj schab: mięso oczyść z błon, zamaceruj w soli, pieprzu, rozmarynie, jałowcu, żurawinie i winie. Za pomocą folii spożywczej uformuj roladkę i zabezpiecz ją folią aluminiową. Ułóż na blasze do pieczenia, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 120 st. C, wbij sondę lub termometr do

Makaroniki Mikołajkowe

, przesiać przez drobne sitko. Dodać 60 g białek i wymieszać. Powstanie dosyć gęsta masa. 2. Wodę i 150 g cukru umieścić w garnuszku i podgrzewać do osiągnięcia temperatury 118 st. C (jeżeli nie mamy termometru możną zrobić próbę piórka ale nie jest to tak dokładna metoda). W między czasie pozostałe białka