g shock czarno złoty

Czarno-białe pralinki

(na 24-30 sztuk każdych):,białe:,500 g śmietanki 30-36 proc.,10 łyżeczek żelatyny spożywczej,4 łyżki cukru,1 małe opakowanie cukru wanilinowego,czarne:,500 g śmietanki 30-36 proc.,10 łyżeczek żelatyny spożywczej,30 g włoskich ciasteczek amaretti lub innych kruchych ciasteczek migdałowych,4 łyżki

Złoty Liść T Prus & G Draguła

Restauracje opolskie Kędzierzyn-Koźle Plebiscytowa 7/16 47-220

Herbatniki z masą kokosową (ciasteczka dla mamusi)

100 g małych herbatników, 150 g wiórków kokosowych, 50 g rodzynek, 50 g łuskanego słonecznika, łyżka kakao, 2 łyżki cukru pudru, 100 g masła, kieliszek nalewki orzechowej (z babcinej apteczki) Część (ok.100 g) wiórków kokosowych upalić na złoto, rodzynki i nasiona słonecznika drobniutko posiekać i

Tempura z jadalnych kwiatów

250 g mąki, 150 g mąki kukurydzianej, 250 g lodowatej wody, szczypta cynamonu, Do torebki foliowej wsypać 200 g mąki i 150 g mąki kukurydzianej, wymieszać i wstawić do zamrażalnika na godzinę. Do miski wsypać mąkę, szczyptę cynamonu i powoli wlewać wodę, ciągle mieszając. Ciasto wstawić do

Grzyby zapiekane w śmietanie

300 g prawdziwków (mogą być mrożone), 50 g masła, cebula pokrojona w kostkę, utarty ząbek czosnku, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 80 g tartego ementalera, sól, pieprz Grzyby pokroić w paseczki. Na maśle przesmażyć cebulę, dodać grzyby, czosnek, przyprawy, poddusić. Dodać śmietanę, chwilę podgrzewać