góry opawskie wspinaczka gdzie znaleźć

Zajazd Zagroda

Niezapomniane widoki i smaki kuchni polskiej czekają na gości Zajazdu Zagroda w Górach Opawskich. opolskie Głuchołazy Kondradów 178 48-340

Szarlotka z bułki i jabłek

cynamonu (lub cukru waniliowego albo skórki z cytryny), starannie wymieszaj. Mleko roztrzep z żółtkami. Zanurzaj w nim pokrajane na kromki bułki. Kromki ułóż w jednej warstwie w wysmarowanej masłem blaszce. Bułki pokryj warstwą startych jabłek, potem znowu ułóż bułki i jabłka. Na górze powinny się znaleźć

Świeżość kiwi z bitą śmietaną

parzy od spodu w rękę, odstaw ją na chwilę znad wrzątku, żeby się schłodziła.) 4. Ubij na sztywno śmietankę z cukrem. 5. Przełóż serek maskarpone do miseczki i wymieszaj go z 2 łyżkami ubitej śmietanki. 6. Większy kieliszek wypełnij warstwą serka maskarpone. Na to przełóż kiwi z bazylią. Na samej górze

Lasagne ze szpinakiem

kolejno: płaty lazanii, szpinakiem, beszamelem i podsypać tartym serem, i tak do wyczerpania składników. Na samej górze powinny się znaleźć płaty lazanii posmarowane sosem i posypane serem. Naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok.25-30 min. w temp.200 stopni( do zrumienienia górnej

ZOBACZ TEŻ WIDEO