founder technology dodatki który lepszy

Mieszanka smakowa zamknięta w pieczywie

odstawiamy w ciepłe miejsce. Mieszamy oba rodzaje mąki. Mieszamy drożdże z mąką, i dodajemy wody aby nadać mieszance lepszą konsystencję. Wyrabiamy ok. 10 min. W międzyczasie dodajemy nasze orzechy lub inne dodatki. Ciasto odstawiamy do ciepłego miejsca na 15 min., a następnie pieczemy w temp. 250 stopni C

Zupa krem ze szpinaku i szpinak do obiadu

Składniki na szpinak do obiadu: - 400g szpinaku* - jajko - pół szklanki śmietanki/jogurtu - 2 ząbki czosnku - sól   Składniki na zupę: - to co wyżej - 1 mała cebulka - 2 szklanki bulionu/rosołu (ew. wywaru warzywnego) - parmezan - 2 kromki chleba (ciemny lepszy

Pianka śmietankowo-parmezanowa

. Powstałą pianką przykrywany gorącą zupę. Jeśli podajemy krem pomidorowy, wierzch możemy skropić odrobiną sosu pesto rozcieńczonego oliwą i delikatnie zamieszać wykałaczką. Dla lepszego efektu można podać zupę w filiżankach do kawy. Warto eksperymentować z różnymi smakami pianki, zamiast sera używając

Tatar z łososia z marynowaną dymką, papryczką chili i szparagami

dodatek należy przygotować odpowiednio wcześnie. Całość polecamy zacząć od kluczowego dodatku. Papryczkę pozbawiamy pestek, kroimy na cieniutkie plasterki, cebulkę w drobną kostkę. Do słoiczka wyciskamy sok z dwóch limonek, dorzucamy papryczki i cebulkę i szczyptę soli. Następne kroki to: szczelnie

Polenta z sosem caponata

wersję sałatki, idealną jako dodatek do grillowanej polenty. W garnku o grubym dnie zagotuj półtora litra wody, dodaj 1 łyżeczkę soli. Powoli, cały czas mieszając, wsypuj polentę. Gotuj ją 5 minut na dużym ogniu. Dodaj pieprz i oregano, zmniejsz ogień do minimum i gotuj bez przykrycia, od czasu do czasu