filetowanie ryb krok po kroku

KRM, Krzysztof Żołyński

Chcesz być jak szef kuchni? Podstawa to znajomość noży

Chcesz być jak szef kuchni? Podstawa to znajomość noży

Po czym można poznać, że ktoś uwielbia gotować i przy garnkach czuje się jak ryba w wodzie? W jego kuchni nie ma mowy o przypadkowej zbieraninie noży - każda sztuka została starannie wybrana i ma swoje przeznaczenie.

Zupa rybna krok po kroku

. Mięso odfiletuj i podziel na około 3-centymetrowe kawałki, skrop sokiem z cytryny i odłóż. Głowę (bez oczu) i kręgosłup ryby jeszcze raz starannie umyj. Włóż do dużego garnka, zalej 3 litrami zimnej wody i zagotuj. Marchewki, pietruszkę i seler obierz i umyj. Bardzo dokładnie umyj liście pora. Warzywa

Topielec krok po kroku

2 szklanki mąki pszennej,120-130 g sklarowanego masła,2 jajka,1/3 szklanki mleka,pół szklanki cukru,50-70 g świeżych drożdży,opakowanie cukru waniliowego,szczypta soli,cukier puder do posypania Drożdże wsypujemy do ogrzanego kubka, ucieramy z łyżeczką cukru, rozprowadzamy letnim mlekiem. Odstawiamy

Kotlety mielone krok po kroku

700 g mielonego mięsa (najlepiej wieprzowo-wołowego), 2 jajka, 1 cebula, 1 czerstwa bułka, mleko (lub woda) do namoczenia bułki, sól i pieprz, bułka tarta do obtaczania kotletów, olej do smażenia Bułkę namocz w mleku lub w wodzie. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Włóż mięso do miski i dodaj po

Gołąbki z mięsem krok po kroku

1 duża główka kapusty włoskiej (około 1.2 kg), 700-800 g mieszanego mielonego mięsa (wieprzowego i wołowego), 2 cebule, 2 łyżki oleju, 1-2 jajka, 1 czerstwa bułka, 2 szklanki bulionu, 1/2 szklanki mleka, 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego, 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 proc., sól, pi

M A Biznes s.c. Aneta Stefańska Marcin Krok

Restauracje podkarpackie Rzeszów 3 Maja 7 35-030