filetowanie ryb krok po kroku
Chcesz być jak szef kuchni? Podstawa to znajomość noży
Po czym można poznać, że ktoś uwielbia gotować i przy garnkach czuje się jak ryba w wodzie? W jego kuchni nie ma mowy o przypadkowej zbieraninie noży - każda sztuka została starannie wybrana i ma swoje przeznaczenie.
filetowanie ryb krok po kroku
Zupa rybna krok po kroku
. Mięso odfiletuj i podziel na około 3-centymetrowe kawałki, skrop sokiem z cytryny i odłóż. Głowę (bez oczu) i kręgosłup ryby jeszcze raz starannie umyj. Włóż do dużego garnka, zalej 3 litrami zimnej wody i zagotuj. Marchewki, pietruszkę i seler obierz i umyj. Bardzo dokładnie umyj liście pora. Warzywa
Topielec krok po kroku
2 szklanki mąki pszennej,120-130 g sklarowanego masła,2 jajka,1/3 szklanki mleka,pół szklanki cukru,50-70 g świeżych drożdży,opakowanie cukru waniliowego,szczypta soli,cukier puder do posypania Drożdże wsypujemy do ogrzanego kubka, ucieramy z łyżeczką cukru, rozprowadzamy letnim mlekiem. Odstawiamy
Kotlety mielone krok po kroku
700 g mielonego mięsa (najlepiej wieprzowo-wołowego), 2 jajka, 1 cebula, 1 czerstwa bułka, mleko (lub woda) do namoczenia bułki, sól i pieprz, bułka tarta do obtaczania kotletów, olej do smażenia Bułkę namocz w mleku lub w wodzie. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Włóż mięso do miski i dodaj po
Gołąbki z mięsem krok po kroku
1 duża główka kapusty włoskiej (około 1.2 kg), 700-800 g mieszanego mielonego mięsa (wieprzowego i wołowego), 2 cebule, 2 łyżki oleju, 1-2 jajka, 1 czerstwa bułka, 2 szklanki bulionu, 1/2 szklanki mleka, 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego, 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 proc., sól, pi
M A Biznes s.c. Aneta Stefańska Marcin Krok
Restauracje podkarpackie Rzeszów 3 Maja 7 35-030