ekspres ze spieniaczem mleka
Ekspresowe espresso: przetestowaliśmy wszystkie ekspresy
Do sprawy podeszliśmy po męsku. Cappuccino jest dla dziewczyn, latte - dla zaawansowanych, robimy espresso! Jak najmniejsze, jak najmocniejsze. Do instrukcji nawet nie zaglądamy, liczy się intuicyjność. Nie będziemy sprawdzać automatyki czyszczenia - o sprzątanie niech się martwi maszyna. Test pięciu automatycznych ekspresów ciśnieniowych był czystą, czarną przyjemnością - i wyzwaniem dla serca.
Kapsułkowe ekspresy do kawy
Wrzucasz kapsułkę, naciskasz guzik i po chwili kawa gotowa. Espresso, latte czy cappuccino powstają w mgnieniu oka. Zamiast tracić czas na?mielenie ziaren, możesz go poświęcić na delektowanie się kawą.
"Logo" proponuje: prezenty dla niej i dla niego
Podrzuć "Logo" swojemu Gwiazdorowi, Mikołajowi, Aniołkowi, czy kto tam do ciebie przychodzi w Wigilię. Będzie miał łatwiejszą robotę, szukając prezentu dla ciebie i twojej kobiety.
ekspres ze spieniaczem mleka
Kawa z czekoladą
mleko, kawa naturalna (może być o smaku czekolady), czekolada do posypania Kawę parzymy w ekspresie, wlewamy (spienione przy pomocy dyszy) mleko i posypujemy czekoladą. mleko;kawa;czekolada;
Kawa na trzy warstwy
mleko, kawa naturalna Potrzebny jest do tego ekspres ciśnieniowy z dyszą do spieniania mleka. Spieniamy mleko (najlepiej spienia się w metalowym naczyniu) i przelewamy do wysokiej przezroczystej szklanki. Parzymy kawę, z ekspresu, zwyczajnie do filiżanki. Przelewamy zaparzoną kawę do naczynka
Koktajl bananowo-kawowy
mniejszej szklanki, a całą resztę wlewamy do blendera. Wszystko razem miksujemy i przelewamy do szklanek. Odlane wcześniej mleko spieniamy elektrycznym spieniaczem i nalewamy do szklanek z koktajlem i posypujemy odrobiną kakao. banany;kawa rozpuszczalna;lód;mleko;kakao;
Kawa mrożona
mała filiżanka kawy (najlepiej z ekspresu),3-4 duże kostki lodu,syrop karmelowy,mleko,bita śmietana UWAGA: wielkość porcji regulujemy sami - w zależności od tego jak słodką i mocną chcemy mieć kawę. Wersja dla kobiet w ciąży lub karmiących: Kawa zbożowa. Całość robimy w pękatej przeźroczystej
Pianka śmietankowo-parmezanowa
100 ml pełnotłustego mleka, 100 ml śmietanki 50 gr tartego parmezanu lub sera dziugas Potrzebny będzie ręczny spieniacz do mleka, przeznaczony do przygotowania cappucino. Najprostszy ubijak na baterie za ok. 20 zł doskonale spełni to zadanie. Mleko i śmietankę doprowadzamy do wrzenia