ekspres do kawy barista

sprawdź też:

barista

Materiał partnera

Ekspres do kawy - gadżet, który doceni każdy facet

Ekspres do kawy - gadżet, który doceni każdy facet

Jeżeli marzysz o pysznej kawie prosto z rąk baristy, nie musisz jechać do Włoch. Nowe technologie sprawiają, że ekspres do kawy stał się nie tylko pożądanym sprzętem kuchennym, ale także niezwykle funkcjonalnym gadżetem. Poznaj zalety, które czynią go niezastąpionym w męskiej kuchni!

Ekspresowe espresso: przetestowaliśmy wszystkie ekspresy

Do sprawy podeszliśmy po męsku. Cappuccino jest dla dziewczyn, latte - dla zaawansowanych, robimy espresso! Jak najmniejsze, jak najmocniejsze. Do instrukcji nawet nie zaglądamy, liczy się intuicyjność. Nie będziemy sprawdzać automatyki czyszczenia - o sprzątanie niech się martwi maszyna. Test pięciu automatycznych ekspresów ciśnieniowych był czystą, czarną przyjemnością - i wyzwaniem dla serca.

Test ekspresów do kawy

Wysokoczuła kamera termowizyjna, suwmiarka, sześć ekspresów ciśnieniowych, pięcioro zagorzałych amatorów i dwoje zawodowców. Czy z takiej mieszanki uda nam się wycisnąć espresso idealne? I to dla leniucha!? Spróbujmy.

Kawa mrożona

mała filiżanka kawy (najlepiej z ekspresu),3-4 duże kostki lodu,syrop karmelowy,mleko,bita śmietana UWAGA: wielkość porcji regulujemy sami - w zależności od tego jak słodką i mocną chcemy mieć kawę. Wersja dla kobiet w ciąży lub karmiących: Kawa zbożowa. Całość robimy w pękatej przeźroczystej

Kawa z czekoladą

mleko, kawa naturalna (może być o smaku czekolady), czekolada do posypania Kawę parzymy w ekspresie, wlewamy (spienione przy pomocy dyszy) mleko i posypujemy czekoladą. mleko;kawa;czekolada;

Kawa na trzy warstwy

mleko, kawa naturalna Potrzebny jest do tego ekspres ciśnieniowy z dyszą do spieniania mleka. Spieniamy mleko (najlepiej spienia się w metalowym naczyniu) i przelewamy do wysokiej przezroczystej szklanki. Parzymy kawę, z ekspresu, zwyczajnie do filiżanki. Przelewamy zaparzoną kawę do naczynka

Galaretka kawowa z pianką

5 łyżek mielonej kawy, 1/2 szklanki cukru, 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny, kilka kropli olejku waniliowego, 1/4 szklanki brązowego cukru, 1 szklanka śmietany 36-proc., 1/4 łyżeczki curry Kawę zaparz w ekspresie przepływowym z 2 szklankami wody. Na małym ogniu rozpuść biały cukier z 1/4 szklanki gorącej

Galaretka kawowa

6 łyżek mielonej kawy,1/2 szklanki cukru,1 i 1/2 łyżeczki żelatyny instant,kilka kropli aromatu waniliowego,1/4 szklanki brązowego cukru,szklanka śmietanki 36-proc.,1/4 łyżeczki curry Kawę zaparz (najlepiej w ekspresie) 2 szklankami wody. Cukier wsyp do rondelka, dodaj 1/4 szklanki gorącej wody