dieta na jelito grube

Grzegorz Kubera

Sprawdź geny w sieci - ile kosztuje badanie DNA online?

Sprawdź geny w sieci - ile kosztuje badanie DNA online?

Nastały czasy "genomiki konsumenckiej". Badanie DNA kupujesz przez internet, kurier przywozi ci zestaw do pobrania materiału biologicznego, z instrukcją, jak krok po kroku wszystko wykonać i wysłać do analizy. Potem czekasz na PDF-a z wynikami. Sprawdziłem na własnej skórze.

Jedz bakterie, będziesz zdrowszy

Chodzi o probiotyki, żywe szczepy bakterii, które podane w odpowiedniej ilości mają korzystny wpływ na zdrowie człowieka.

Pięć przykazań zdrowego mężczyzny

Dbaj o siebie, zapobiegaj i przewiduj.

Zobacz wideo

Czas na przegląd stanu zdrowia

Czas na przegląd stanu zdrowia

Markowski. Według statystyk co czwarty człowiek powyżej 50. roku życia ma polipy w jelicie grubym (nieleczone powiększają się i mogą się przekształcić w nowotwór złośliwy). W Europie Zachodniej i w USA lekarze pierwszego kontaktu rutynowo zlecają kolonoskopię wszystkim powyżej 40. roku życia. Podczas tego

Meksykańskie kiełbaski Chorizo

1/2 kg surowej szynki wieprzowej grubo mielonej lub drobno siekanej, 50 ml białego octu winnego, 1 łyżka soli, 2/5 łyżki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki mielonego kuminu, 1/2 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 1/2 łyżeczki utartego czosnku, 1/2 łyżeczki chilli Wymieszać dokładnie

Kiszka ziemniaczana z grillowanym kindziukiem

2 i 1/2-3 kg ziemniaków, 3-4 średnie cebule, 4 jajka, 300-400 g słoniny, 300-400 g boczku, 400 g kindziuka, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól, 500 ml oleju, świeże sałaty, ok. 1 metr jelit wieprzowych Słoninę pokrój w drobną kostkę i usmaż na złoty kolor, oddzielając skwarki od tłuszczu

Krewetki z cukinią i świeżym rozmarynem

800 g cukinii,3 łyżki oliwy extra virgin,3 ząbki czosnku,sól i pieprz,800 g krewetek,2 łyżki posiekanej natki pietruszki,2 łyżki świeżej mięty,2 łyżki posiekanego rozmarynu,50 g z prażonych ziaren sezamu Umytą cukinię kroimy w grube plasterki i osuszamy na ręczniku papierowym. Na dużej patelni

Jagnięcina po włosku z fasolką i polentą

szparagowej, * sól, * pieprz, * posiekana natka pietruszki do przybrania 1. Rozgrzej oliwę w naczyniu do zapiekania lub na patelni z grubym dnem. Wrzuć jagnięcinę i smaż, często mieszając, przez 5 minut lub do momentu gdy mięso będzie brązowe ze wszystkich stron. Wrzuć pomidory razem z sokiem i