czas regeneracji wątroby

Zofia Knittel

Posiłek przed czy po treningu? Profesjonalny poradnik

Posiłek przed czy po treningu? Profesjonalny poradnik

Co zjeść, żeby chudnąć, a co żeby nabrać masy? Kiedy jest czas na ostatni posiłek przed ćwiczeniami? Czy jeść coś także po?

Ćwiczenia: jak zbudować sześciopak w domu [grafiki ćwiczeń + plan treningu]

Zbudowanie imponującego kaloryfera na brzuchu to rzecz prosta, ale czasochłonna. Nie ma szybkiego obejścia, choć wcale nie potrzebujesz skomplikowanych urządzeń i wychodzenia z domu do siłowni. Trzeba jednak zacząć od wyciągnięcia tych mięśni spod warstwy tłuszczu.

Jaka dieta dla sportowca? Zaglądamy do talerza zawodowcom

Jeżeli chodzisz regularnie na siłownię, biegasz albo jeździsz rowerem, to zainteresuj się tym, co powinno się znaleźć na twoim talerzu. Najlepiej zacznij od podglądania zawodowców.

Mięśnie z proszku

Mięśnie z proszku

odbudowy mięśnia potrzebne są rozmaite składniki - przede wszystkim aminokwasy, ale także woda i węglowodany. I spokój. - Mięśnie rosną w czasie snu - mówi Katarzyna Kozakiewicz. - Dlatego dla treningu kulturystycznego bardzo ważna jest regeneracja. Jeśli nie damy mięśniom czasu

Ćwiczenia: sześciopak w domu

Ćwiczenia: sześciopak w domu

codziennie - to mit. Na początek proponujemy 3-4 sesje w tygodniu. Dzięki temu będziesz miał czas na regenerację. Po pierwsze wolniej Brzuszków nie warto robić na wyścigi. Jedno powtórzenie na 2-3 sekundy jest OK. Ważne, by pilnować cały czas zakresu

Filet z kaczki w sosie pomarańczowym

kawałeczkami masła, solimy, a między ziemniaki wkładamy w regularnych odstępach bukieciki rozmarynu. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 250 st. C, od czasu do czasu delikatnie obracając. Pierwsze obracanie robimy nie za wcześnie (po kilkunastu minutach), gdyż inaczej skórka przywiera. Podczas obracania

Podlaski pasztet z grzybami

ok. 1 kg wieprzowej łopatki lub kawałków od szynki, ok. 0.75 kg podgardla wieprzowego, ok. 0.50 kg wątroby wieprzowej, 0.5 l suszonych grzybów (dałam podgrzybki i prawdziwki - krajankę), 2 czubate łyżki proszku grzybowego z grzybów suszonych mieszanych, 1 duża cebula, 1

Francuska pieczona gęś

szalotek, 1 ząbek czosnku, 50 dag pieczarek, ew. 1.5 szklanki bulionu drobiowego lub bulionu z mięsa gęsi, 4 łyżki ciemnej zasmażki błyskawicznej, 1 łyżka gęstej śmietany (np. tortowej) Bagietkę pokrój w kostkę. Obierz i posiekaj cebule. Gęsią wątrobę i boczek pokrój w kostkę. Posiekaj tymianek i natkę. Na