czarne ściany ferie czy warto
czarne ściany ferie czy warto
Restauracja Czarna Owca
Dania kuchni polskiej i śródziemnomorskiej czekają w Restauracji Czarno Owca. Warto zapoznać się z ofertą cateringową lokalu. łódzkie Łódź Łąkowa 11 90-562
Oberża pod Czarnym Koniem
Oberża pod Czarnym Koniem to restauracja znajdująca się w Krakowie, na ulicy Klasztornej. W przerwie w wycieczce po opactwie Cystersów oraz XV-wiecznym kościele św. Bartłomieja, warto zrelaksować się ... małopolskie Kraków Klasztorna 25 31-979
Barszcz czerwony czysty
liść laurowy,6 ziaren angielskiego ziela,6 ziaren czarnego pieprzu,6 goździków,kostka grzybowa,2 l gotowego barszczu w kartonie,szklanka pitnego soku z czarnej porzeczki lub wiśni,ząbek czosnku Przyprawy zalewamy szklanką wody, doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy kostkę grzybową. Chwilę gotujemy
Penne z tuńczykiem, anchois i oliwkami
300g penne rigate, puszka tuńczyka w kawałkach w oleju (170g), 5 filecików anchois, czarne oliwki pokrojone na plasterki - do smaku (ok. 70g), średnia czerwona cebula, ząbek czosnku, pieprz, zielona pietruszka (dużo) Wszystko robi się w czasie od wstawienia wody do ugotowania makaronu
Kurkowa zupa królewska z boczkiem
grzybów, ale zupa powinna być gęsta i gorąca. Zupa jest rewelacyjna i bardzo sycąca! Nie liczymy kalorii, bo ta królewska zupa warta jest grzechu! cebula;boczek;ziemniaki;śmietana;masło;kostka rosołowa;natka pietruszki;pieprz czarny;