czarna kopa letni urlop
Urlop w Tatrach - najlepsze wyjście
Urlop w Tatrach bez hord turystów, furmanek, przepełnionych toalet? To nie bajka. Masz na to szansę w Tatrach Zachodnich. Tylko ty, przyroda i niczym nieskrępowane poczucie wolności.
czarna kopa letni urlop
Letnia beza
1/4 tabliczki (25 g) ciemnej czekolady,4 podłużne białe bezy,1 kulka lodów pistacjowych,1 kulka lodów czekoladowych,1 kulka sorbetu z czarnych porzeczek Przygotuj polewę czekoladową: rozpuść czekoladę w 3-4 łyżkach wrzącej wody i ostudź. Na dno pucharka wlej polewę czekoladową, na nią pokruszone 2
Letnie danie z wędzonym łososiem
300 g drobnych młodych ziemniaków,sól i czarny pieprz,24 cienkie pędy szparagów,łyżka posiekanego świeżego koperku, plus odrobina do przybrania,100 ml śmietanki,170 g wędzonego łososia, pokrojonego w cienkie paski Gotować ziemniaki we wrzącej osolonej wodzie 15 minut, aż zmiękną, i dobrze odcedzić
Syrop z kwiatów czarnego bzu
40 baldachów (kwiatostanów) dzikiego czarnego bzu, 2 cytryny, 1.5 litra wody, 1 kg cukru Kwiatostany ułożyć w kamionce lub szklanym naczyniu i zalać gorącym syropem sporządzanym z cukru i wody. Po wystudzeniu dodać 2 cytryny pokrojone w cienkie plastry razem ze skórką. Po upływie 24 godzin zlać
Aromatyczny Dorsz serwowany w towarzystwie Hiszpańskich Oliwek i letnich warzyw
1.5 kg filetów z Dorsza,Hiszpańskie czarne oliwki,Cebula,Pomidor,Zielona papryka,Czerwona papryka,2 ząbki czosnku,Świeży tymianek,Gałązka cząbru,Szklanka białego wina,Oliwa z oliwek,3 łyżki przecieru pomidorowego,Sól i pieprz Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Cebulę pokrojoną w cienkie paski
Chleb z czarną soczewicą i szałwią
kilkanaście liści szałwii, 150 g czarnej soczewicy, 50 ml octu balsamicznego, 1/2 łyżeczki cukru, 200 ml wody, 200 g marynowanej papryki (użyłam smażonej), 15 g drożdży, 350 ml wody, 50 ml zakwasu, 350 g mąki pszennej (typ 550 lub chlebowej), 150 g mąki żytniej razowej (użyłam typu 200), 10 g soli