czarna kopa ferie czy warto

Restauracja Czarna Owca

Dania kuchni polskiej i śródziemnomorskiej czekają w Restauracji Czarno Owca. Warto zapoznać się z ofertą cateringową lokalu. łódzkie Łódź Łąkowa 11 90-562

Oberża pod Czarnym Koniem

Oberża pod Czarnym Koniem to restauracja znajdująca się w Krakowie, na ulicy Klasztornej. W przerwie w wycieczce po opactwie Cystersów oraz XV-wiecznym kościele św. Bartłomieja, warto zrelaksować się ... małopolskie Kraków Klasztorna 25 31-979

Barszcz czerwony czysty

liść laurowy,6 ziaren angielskiego ziela,6 ziaren czarnego pieprzu,6 goździków,kostka grzybowa,2 l gotowego barszczu w kartonie,szklanka pitnego soku z czarnej porzeczki lub wiśni,ząbek czosnku Przyprawy zalewamy szklanką wody, doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy kostkę grzybową. Chwilę gotujemy

Penne z tuńczykiem, anchois i oliwkami

300g penne rigate, puszka tuńczyka w kawałkach w oleju (170g), 5 filecików anchois, czarne oliwki pokrojone na plasterki - do smaku (ok. 70g), średnia czerwona cebula, ząbek czosnku, pieprz, zielona pietruszka (dużo) Wszystko robi się w czasie od wstawienia wody do ugotowania makaronu

Kurkowa zupa królewska z boczkiem

grzybów, ale zupa powinna być gęsta i gorąca. Zupa jest rewelacyjna i bardzo sycąca! Nie liczymy kalorii, bo ta królewska zupa warta jest grzechu! cebula;boczek;ziemniaki;śmietana;masło;kostka rosołowa;natka pietruszki;pieprz czarny;