chanel nr 5 opinie

Papa Pizza Pizzeria Emilia Chromińska K 63 700 Krotoszyn Ul Fabryczna Nr 5 25

Restauracje wielkopolskie Krotoszyn Fabryczna 5a 63-700

Chleb pasterski z bekonem

2.5 dag drożdży, 250 ml letniego mleka, 15 dag mąki jęczmiennej, 12.5 dag mąki pszennej, 1/2 łyżeczki soli, 5 dag wędzonego boczku, 1 gałązka selera naciowego Drożdże rozpuścić w mleku, wymieszać z resztą płynnych składników, wlać do wypiekacza do chleba. Wymieszać składniki sypkie

Ciasto piaskowe z kakao i cytryną

5 jajek, 200 g masła, 150 g cukru, 150 g mąki pszennej, 150 g mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżeczka utartej skórki cytrynowej, 2-3 łyżki kakao, masło do smarowania i bułka tarta Do miski nr 1 przesiać mąkę i dodać proszek do pieczenia. Odstawić

Chleb śliwkowo - słonecznikowy

, - wsypujemy sól i cukier - wsypujemy mąkę żytnią pełnoziarnistą - następnie wsypujemy mąkę tortową - drożdże - suszone śliwki - ziarna słonecznika Ustawiamy program nr 5 i czekamy. Po zakończeniu programu ustawiam jeszcze pół godzinki na dopiekanie.Chleb wyrasta aż po samo

CHLEB MIODOWO- GRYCZANY

wody (można połowę zastąpić serwatką) Przepis dla wypiekaczy do chleba. Umieścić składniki w formie do pieczenia w następującej kolejności: woda, olej, miód, cukier, sól, mąka Wsypać suche drożdże i wymieszać. Umieścić formę do pieczenia w urządzeniu. Wybrać program nr 5, następnie wagę