cebula urlop gdzie

Maciej, Lucjan

Make Life Harder: Polacy za granicą

Make Life Harder: Polacy za granicą

Dla tych, którzy śledzą nasze przygody, słowo wyjaśnienia - ostatnio trochę nas nie ma, bo w ramach misji tropienia najnowszych trendów w modzie wyjechaliśmy na Bałkany, które nie od dziś nazwane są światową stolicą mody, szyku oraz mięsa mielonego. Niektórzy uważają, że taką stolicą jest Mediolan, ale tak twierdzą najczęściej ludzie bogaci, którym od żarcia złota już kompletnie pojebało pokiełbasiło się w głowach.

Make Life Harder: poradnik na Open'era

Mówi się, że mieszkanie w Trójmieście przypomina mieszkanie w Londynie, z tą różnicą, że nie ma tylu klubów, metra i ciepłej wody. Nie ma też ładnych budynków, dobrych szkół, parków i lekarstw i ogólnie niczego. I w sumie jak się nad tym zastanowić, to nie wiadomo, dlaczego ludzie tak mówią, bo Trójmiasto przez dziesięć miesięcy w roku przypomina raczej mołdawski melodramat, w którym cały czas pada deszcz, wieje wiatr, a główni bohaterowie wąchają klej na klatkach schodowych i opracowują plan porwania promu do Szwecji.

10 miast, do których warto lecieć, by dobrze zjeść

Podróże dla podniebienia to specyficzny rodzaj turystyki, który zyskuje w naszym kraju coraz większą popularność. Które kierunki Polskich Linii Lotniczych LOT w Europie i jej bliskich okolicach wybrać, aby wspiąć się na wyżyny kulinarnych doznań? Poznaj nasze subiektywne, 10-punktowe zestawienie.

Grecja to nie tylko wyspy: odkryj fascynujący Peloponez

Grecja to nie tylko wyspy: odkryj fascynujący Peloponez

także wysokich i "dzikich" gór, głębokich wąwozów oraz malowniczych dolin. Półwysep ma wiele walorów, aby spędzić tu wymarzony urlop. Tutejsze plaże zaliczają się do najczystszych w całej Helladzie, dlatego też w sezonie cieszą się naprawdę dużą popularnością, zarówno wśród zagranicznych

Polska kuchnia regionalna

Polska kuchnia regionalna

Jeśli na co dzień jesz schabowe z ziemniakami (albo sushi), zafunduj sobie w czasie urlopu odmianę. Wprawdzie w knajpkach i restauracjach w całej Polsce można zjeść podobne dania, to jednak wystarczy odrobina zaangażowania, by odkryć lokalne smaki. Góry, nasze góry Najbardziej znaną kuchnią

Kara-at, czyli śladami Czyngis-chana

Kara-at, czyli śladami Czyngis-chana

masywni. Co więc robić w czasie urlopu? Konie wydały się idealne. Jesienią rozpoczęliśmy naukę, by wakacje spędzić w siodle. Gdzie? Tam, gdzie są konie. Na półki księgarskie właśnie powrócił jeden z reportaży Kapuścińskiego - "Kirgiz schodzi z konia", więc zdecydowaliśmy, iż my na tego konia

Kara-at, czyli śladami Czyngis-chana

Kara-at, czyli śladami Czyngis-chana

nudzi. Na zorbing jesteśmy za starzy, a na wspinaczkę - wstyd przyznać - zbyt masywni. Co więc robić w czasie urlopu? Konie wydały się idealne. Jesienią rozpoczęliśmy naukę, by wakacje spędzić w siodle. Gdzie? Tam, gdzie są konie. Na półki księgarskie właśnie powrócił jeden z

Viva La bella Italia!

, trochę cebuli, oliwa i chilli, razem przesmażone, świetne do smarowania podpieczonych kromek bułeczki. Zresztą wszystkie gotowe przysmaki Sacli lubię i jadam od czasu do czasu, bo zachwycają rozmaitością i smakiem. Pesto i parmezan Teraz coś na ciepło

Make Life Harder: bolesny powrót do Polski

Make Life Harder: bolesny powrót do Polski

gotowy. Następnego dnia budzisz się w pięknej, słonecznej Polsce i pierwsze co robisz, to idziesz do banku, gdzie wypłacasz dwie stówy w jednym banknocie, po czym z uśmiechem na ustach wracasz do sklepu i prosisz o dwie bułki i paczkę zapałek. Za wolność waszą i naszą, niech