cebula ferie w górach przeczytaj

Ziemniaki zapiekane z boczkiem i cebulą

1 kg ziemniaków,300-400 g boczku lub boczku i innego mięsa,2 średnie cebule,sól,pieprz opcjonalnie Ziemniaki, cebule i boczek kroimy w plasterki, delikatnie solimy wg uznania. Układamy w naczyniu żaroodpornym - może być warstwowo (tzn ziemniaki, boczek i cebula) lub wszystko wymieszane. Można dodać

Tarta z czerwoną cebulą i fetą

zagiąć do góry. Na cieście rozłożyć przygotowaną wcześniej cebulę, posypać fetą, posiekanymi oliwkami i skropić oliwą z oliwek extra virgin. Piec przez 15 min, aż ciasto urośnie i się przyrumieni. oliwa z

Polędwiczki wieprzowe nadziewane fetą, pomidorem, cebulą i boczkiem

Składniki dla 2 osób, 1 polędwiczka wieprzowa (ok. 400 g), 1 czerwona cebula, 100 g boczku wędzonego, oliwa do smażenia, 200 g fety, 1/2 małego pomidora, sól, świeżo mielony pieprz, Dip: 100 g suszonych pomidorów wraz z oliwą, 50 g płatków migdałowych Polędwiczkę oczyszczamy z błon

Grzanki z grilla

masło, oliwa, przyprawa włoska, ząbek czosnku, cebula w proszku, sól, pieprz lub chili, chleb lub bułka Wszystko wymieszać, smarować kromki pieczywa, piec na grillu (smarowidłem do góry). Można też w piekarniku. masło;przyprawa;czosnek;cebula;pieprz;chili;chleb;bułka;

Chrupiące płotki

1 kg drobnych płoci, 1 cebula, 1-2 liście laurowe, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, olej do smażenia Oczyszczone i umyte rybki solimy i posypujemy pieprzem do smaku. Cebulę kroimy na cienkie plasterki. Do dużej miski wstawiamy talerzyk do góry dnem, na którym układamy warstwę cebuli. Cebulę posypujemy