callas i onassis część 2

Old Darjeeling Cooler

189; części schłodzonej herbaty Darjeeling, 2/3 części miodu wrzosowego, Lód; 2 części whisky Dewar's 12 YO, 2 & W szklance umieść hojną porcję lodu. Dodaj whisky, herbatę Darjeeling oraz miód. Całość można ozdobić pojedynczym, białym kwiatem. whisky;herbata;miód;lód;

Blood and Sand

2 części Dewar's 12 YO, 1 część Martini Rosso, 1 część likieru Cherry, 1 część świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego Wymieszaj wszystkie składniki razem, a następnie przelej do kieliszka koktajlowego. Brzeg kieliszka udekoruj skórką pomarańczy w kształcie spiralki. sok pomarańczowy;

Hollywood L'Orange

1 i 1/2 części Grey Goose L'Orange, 1/2 części brandy o smaku wiśniowym, 3/4 części Martini Rosso, 2 części soku mandarynkowego Wszystkie składniki należy wymieszać w shakerze a następnie przelać do wysokiej szklanki wypełnionej lodem. Całość należy ozdobić listkiem mięty i skórką pomarańczy

City of Angels

1 i 1/2 części Grey Goose Original, 1/4 części Kirsch, 1/4 części soku cytrynowego, 1/4 części soku z selera, 1/4 części syropu cukrowego Wszystkie składniki należy umieścić w shakerze i dokładnie wymieszać, a następnie przelać do wysokiego kieliszka. Koktajl można ozdobić skórką cytryny. sok

Gold rush martini

1 i 1/2 części Grey Goose Le Citron, 1/2 części soku Yuzu, 1/4 części likieru pomarańczowego, 1/4 części syropu z agawy, Odrobina szampana Wszystkie składniki, z wyjątkiem szampana, należy umieścić w shakerze, a następnie wymieszać. Koktajl podajemy w kieliszku koktajlowym, całość dopełniamy