c&a z wiosennej kolekcji 2013

Wiosenna tarta z rzodkiewką

tymianek mieszam i rozsmarowuję na surowym cieście francuskim. Plasterki rzodkiewek solę i mieszam z oliwą. Następnie wykładam je na ciasto. Piekę w 180 st. C., przez ok. 25 minut. parmezan;czosnek;tymianek;pieprz;rzodkiewka;

Wiosenne tęczowe babeczki a'la kamila

łyżeczkami kolorowych galaretek (lub można odrobinką soku np: malinowego czy pomarańczowego). Ciasto kolorowe wlewać naprzemiennie do foremek wyłożonych papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 25 minut. Po tym czasie wyjmuje babeczki, jak wystygną ozdobić np udekorować bitą śmietaną ze

Pieczeń jagnięca z wiosennymi warzywami i likierem anyżowym

solą i pieprzem. Podlewamy likierem anyżowym, winem i rosołem. Przekładamy warzywa do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C na 20 minut.W tym czasie wyjmujemy jagnięcinę z lodówki, podsmażamy (4-5 minut) na pozostałym tłuszczu i wkładamy do warzyw. Sos

Ciasto jogurtowe z truskawkami

smarujemy masłem. Obsypujemy bułką tartą, albo kaszą manną. Przekładamy ciasto. Układamy truskawki. Pieczemy 40-50 minut w temperaturze 160 stopni C, aż ciasto się zarumieni. Posypujemy cukrem pudrem. gruszkinawierzbiee.blogspot.com/2013/06/truskawkowa-goraczka.html mąka pszenna;cukier;jogurt;jajko;olej

Karmelowe cantuccini z orzechami - przepis blogera

). Dzielimy ciasto na dwie części i z każdej formujemy wałek o długości ok. 30 - 40 cm. Oba wałki układamy na wyłożonej papierem formie do pieczenia i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 150 C przez 35 min. Następnie wyjmujemy i pod dość ostrym kątem kroimy ciasteczka. Rozkładamy i ponownie pieczemy