c&a z letniej kolekcji 2013

Ciasto jogurtowe z truskawkami

smarujemy masłem. Obsypujemy bułką tartą, albo kaszą manną. Przekładamy ciasto. Układamy truskawki. Pieczemy 40-50 minut w temperaturze 160 stopni C, aż ciasto się zarumieni. Posypujemy cukrem pudrem. gruszkinawierzbiee.blogspot.com/2013/06/truskawkowa-goraczka.html mąka pszenna;cukier;jogurt;jajko;olej

Chlebuś

1 kg mąki pszennej, 1 szk. otrąb pszennych ( &; 189; opakowania 125g), 1 szkl. słonecznika (20-30 dag),&; 190; szkl. siemienia lnianego,1 łyżka soli,1 l wody (letniej),5 dag drożdży,1 łyżka cukru,1 łyżka mąki,0.5 szkl. wody (letniej) Do drożdży dodać łyżkę cukru, łyżkę mąki i pół szklanki letniej

Chleb z miodem i płatkami owsianymi

550 g mąki pszennej chlebowej, 2 łyżeczki soli, 15 g miękkiego masła, 115 g płatków owsianych + na posypanie, 2 łyżeczki suchych drożdży, 150 ml letniego mleka, 2 łyżki miodu, 225 ml letniej wody Wszystkie składniki na chleb umieścić w pojemniku do pieczenia

Karmelowe cantuccini z orzechami - przepis blogera

). Dzielimy ciasto na dwie części i z każdej formujemy wałek o długości ok. 30 - 40 cm. Oba wałki układamy na wyłożonej papierem formie do pieczenia i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 150 C przez 35 min. Następnie wyjmujemy i pod dość ostrym kątem kroimy ciasteczka. Rozkładamy i ponownie pieczemy

Chlebek turecki z bakaliami

letniej wody rozmieszanej z drożdżami. Ciasto dokładnie mieszamy a następnie odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Pieczemy ok. 75 minut w temp. 220 C mąka pszenna;sezam;rodzynki;tymianek;migdały;drożdże;