c&a z letniej kolekcji

Aneta Radziejowska

Trendy: co nowego w Nowym Jorku

Trendy: co nowego w Nowym Jorku

"Ma witalność kafara doprowadzającego do szału swą nieustępliwością. Czuję się tu jak zwierzę w klatce, co przyciąga przestępstwa, seks, alkohol i inne szaleństwa". Słowa kultowego Brooklyńskiego pisarza Henry'ego Millera są wciąż aktualne. Nowe szaleństwa miasta, które nigdy nie zasypia, przedstawia autorka przewodników po Nowym Jorku.

Vslv's World: chapsnąłem na dziadach

Witam,zawsze mam problem z tytułami kolejnych postów, czasami wpycham anglicyzmy, co nie jest z pewnością najlepszym rozwiązaniem, chociaż chwytnym i szpanerskim.Niezmiernie spodobał mi się tytuł kolejnego posta jaki został popełniony przez GrossBoss vel. LeaMun - taki przaśny i nasz swojski: Jak go hapsnęłam na dziadzie, tak i właściwie w tem roku, przydał mi się w zasadzie :) zresztą zawartość posta niemniej, a może i bardziej :-)

10 x top modelki wszechczasów

Claudia Schiffer powiedziała kiedyś, że moc supermodelki polega na tym, że potrafi być równocześnie we wszystkich miejscach na świecie. Chodziło jej, oczywiście, o obecność na okładkach, ale ta moc polega też na obalaniu starych i ustanawianiu nowych kanonów piękna, które stają się wzorcem dla całego świata. Oto dziesięć modelek wszech czasów.

Chlebuś

1 kg mąki pszennej, 1 szk. otrąb pszennych ( &; 189; opakowania 125g), 1 szkl. słonecznika (20-30 dag),&; 190; szkl. siemienia lnianego,1 łyżka soli,1 l wody (letniej),5 dag drożdży,1 łyżka cukru,1 łyżka mąki,0.5 szkl. wody (letniej) Do drożdży dodać łyżkę cukru, łyżkę mąki i pół szklanki letniej

Chleb z miodem i płatkami owsianymi

550 g mąki pszennej chlebowej, 2 łyżeczki soli, 15 g miękkiego masła, 115 g płatków owsianych + na posypanie, 2 łyżeczki suchych drożdży, 150 ml letniego mleka, 2 łyżki miodu, 225 ml letniej wody Wszystkie składniki na chleb umieścić w pojemniku do pieczenia

Chlebek turecki z bakaliami

letniej wody rozmieszanej z drożdżami. Ciasto dokładnie mieszamy a następnie odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Pieczemy ok. 75 minut w temp. 220 C mąka pszenna;sezam;rodzynki;tymianek;migdały;drożdże;

Chleb z ziarnami

1\2 kostki drożdży, 2 płaskie łyżki cukru, 2 szklanki letniej wody, 1 łyżka soli, 3 szkl. mąki pszennej, 1 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej, pół szklanki ziaren słonecznika, pół szklanki ziaren dyni, pół szklanki siemienia lnianego) Wymieszać w maszynie drożdże z cukrem, solą i wodą, dodać mąkę

Chleb leniwca

3 szklanki mąki, 1 szklanka otrąb pszennych,1 łyżeczka soli, 2 szklanka letniej wody, 0.5 kostki drożdży ,1 łyżeczka cukru Drożdże kruszymy i mieszamy z cukrem i 2 łyżkami ciepłej wody. Odstawiamy. W misce mieszamy mąkę i sól oraz otręby i dodajemy wodę. Mieszamy aż powstanie ciasto. Dodajemy