c&a z kolekcji wiosna 2013

Botwinka - przepis blogera

miękkie. Mąkę mieszamy z odrobiną wody, dodajemy łyżkę gorącego wywaru, mieszamy. Dolewamy powoli do zupy. Na tym etapie można zaprawić zupę śmietaną. Na samym końcu dodajemy sok z cytryny. Botwinkę podajemy z jajkiem, albo z grzankami. I jest wiosna. :) http://gruszkinawierzbiee.blogspot.com/2013/05

Ciasto jogurtowe z truskawkami

smarujemy masłem. Obsypujemy bułką tartą, albo kaszą manną. Przekładamy ciasto. Układamy truskawki. Pieczemy 40-50 minut w temperaturze 160 stopni C, aż ciasto się zarumieni. Posypujemy cukrem pudrem. gruszkinawierzbiee.blogspot.com/2013/06/truskawkowa-goraczka.html mąka pszenna;cukier;jogurt;jajko;olej

Karmelowe cantuccini z orzechami - przepis blogera

). Dzielimy ciasto na dwie części i z każdej formujemy wałek o długości ok. 30 - 40 cm. Oba wałki układamy na wyłożonej papierem formie do pieczenia i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 150 C przez 35 min. Następnie wyjmujemy i pod dość ostrym kątem kroimy ciasteczka. Rozkładamy i ponownie pieczemy

Banana bread (chleb bananowy)

, ewentualnie: cynamon, 50 g suszonych żurawin, 50 g płatków migdałowych Niby mamy już wiosnę - i tą astronomiczną i tą kalendarzową, a dzisiaj, w Mieście nad Wisłą... -1 stopień Celsjusza, ciśnienie tak niskie, że go nie widać, mroźny wiatr i jeszcze mroźniejsze słońce no i oczywiście ŚNIEG. Taka aura sprzyja

Danie jednogarnkowe z pęczaku - Galas

zimnej wody, przykryj garnek przykrywką i gotuj na wolnym ogniu lub w piekarniku rozgrzanym do 150 st. C przez ok. 20 min od momentu zagotowania. Kasza powinna być miękka i sypka. Do kaszy dodaj odsączone rodzynki, w całości śliwki, migdały, ziarenka wyskrobane z wanilii, dopraw miodem i solą. Podawaj na