c&a top 10 przeczytaj

Jagły z sosem serowym

możesz podać od razu albo zapiec przez 10 minut w temp. 200 st. C na złoty kolor. groszek;bekon;boczek wędzony;cebula;bulion;kasza;serek topiony;

Tarta figowa z sosem z sera pleśniowego

Spód:,gotowe ciasto francuskie,Nadzienie:,4 świeże figi - pokrojone,100 g serka topionego,100 g sera pleśniowego blue,krążek camemberta,150 g kremówki,sól,pieprz Piekarnik rozgrzewamy do 200 st C. Kremówkę ze 100 ml podgrzewamy, rozpuszczamy w niej najpierw serek topiony, potem ser z niebieską

Krakowskie śliwki z nadzieniem

10 szt. śliwek suszonych,1 kremowy serek topiony,20 cienkich plasterków kiełbasy krakowskiej,1 łyżka drobno posiekanej kiełbasy krakowskiej,zioła prowansalskie Serek topiony rozetrzeć z łyżką drobno posiekanej kiełbasy krakowskiej, doprawić do smaku ziołami prowansalskimi. Śliwki nadziać

Zupa cebulowa

4 spore cebule (ok. pół kg), łyżka masła, łyżka oleju, 4 szklanki bulionu (z kostki), 100 g serka topionego złoty ementaler Pokrojoną cebulę zeszklij na maśle i oleju, zalej bulionem i gotuj około 10 minut, dodaj serek, pogotuj aż się rozpuści, zmiksuj. Podawaj z grzankami. cebula;masło;olej;bulion

Mostek cielęcy z farszem z kasztanów

i obieramy z łupinek. Surową wątróbkę, cebule i natkę pietruszki siekamy, oprószamy solą i pieprzem, następnie skrapiamy koniakiem. Połowę masła topimy w rondelku i wrzucamy posiekane składniki. Smażymy 10 min. Kasztany siekamy na grube kawałki i starannie mieszamy z podsmażonym farszem. Gdy nieco