c&a top 10 dla mężczyzn
Podróż pociągiem z Pekinu do Tybetu
Wielki Mur miał oddzielać Chiny od wojowniczych plemion z Północy. Dziś Chińczycy nie budują już murów, ale ich mania wielkości przejawiła się w równie kosmicznej konstrukcji - kolei tybetańskiej. Specjalny wysłannik "Logo" sprawdził, jak jedzie się wysokogórskim ekspresem.Artykuł powstał w 2007 r. i został uaktualniony w 2013 r.
Top 10: supersamochody, o których mogłeś nie słyszeć
Nie wszyscy bogacze chcą jeździć znanymi supersamochodami. Niektórzy producenci są więc tak dyskretni, że o ich autach nic nie wiadomo, a kupujący je wybrańcy muszą polegać na famie krążącej w hermetycznym środowisku koneserów egzotycznych marek. Przeciętny kierowca nie wie o nich nic.
10 x top modelki wszechczasów
Claudia Schiffer powiedziała kiedyś, że moc supermodelki polega na tym, że potrafi być równocześnie we wszystkich miejscach na świecie. Chodziło jej, oczywiście, o obecność na okładkach, ale ta moc polega też na obalaniu starych i ustanawianiu nowych kanonów piękna, które stają się wzorcem dla całego świata. Oto dziesięć modelek wszech czasów.
c&a top 10 dla mężczyzn
Jagły z sosem serowym
możesz podać od razu albo zapiec przez 10 minut w temp. 200 st. C na złoty kolor. groszek;bekon;boczek wędzony;cebula;bulion;kasza;serek topiony;
Tarta figowa z sosem z sera pleśniowego
Spód:,gotowe ciasto francuskie,Nadzienie:,4 świeże figi - pokrojone,100 g serka topionego,100 g sera pleśniowego blue,krążek camemberta,150 g kremówki,sól,pieprz Piekarnik rozgrzewamy do 200 st C. Kremówkę ze 100 ml podgrzewamy, rozpuszczamy w niej najpierw serek topiony, potem ser z niebieską
Krakowskie śliwki z nadzieniem
10 szt. śliwek suszonych,1 kremowy serek topiony,20 cienkich plasterków kiełbasy krakowskiej,1 łyżka drobno posiekanej kiełbasy krakowskiej,zioła prowansalskie Serek topiony rozetrzeć z łyżką drobno posiekanej kiełbasy krakowskiej, doprawić do smaku ziołami prowansalskimi. Śliwki nadziać
Zupa cebulowa
4 spore cebule (ok. pół kg), łyżka masła, łyżka oleju, 4 szklanki bulionu (z kostki), 100 g serka topionego złoty ementaler Pokrojoną cebulę zeszklij na maśle i oleju, zalej bulionem i gotuj około 10 minut, dodaj serek, pogotuj aż się rozpuści, zmiksuj. Podawaj z grzankami. cebula;masło;olej;bulion
Mostek cielęcy z farszem z kasztanów
i obieramy z łupinek. Surową wątróbkę, cebule i natkę pietruszki siekamy, oprószamy solą i pieprzem, następnie skrapiamy koniakiem. Połowę masła topimy w rondelku i wrzucamy posiekane składniki. Smażymy 10 min. Kasztany siekamy na grube kawałki i starannie mieszamy z podsmażonym farszem. Gdy nieco