c&a moda z wiosennej kolekcji

Wiosenna tarta z rzodkiewką

tymianek mieszam i rozsmarowuję na surowym cieście francuskim. Plasterki rzodkiewek solę i mieszam z oliwą. Następnie wykładam je na ciasto. Piekę w 180 st. C., przez ok. 25 minut. parmezan;czosnek;tymianek;pieprz;rzodkiewka;

Wiosenne tęczowe babeczki a'la kamila

łyżeczkami kolorowych galaretek (lub można odrobinką soku np: malinowego czy pomarańczowego). Ciasto kolorowe wlewać naprzemiennie do foremek wyłożonych papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 25 minut. Po tym czasie wyjmuje babeczki, jak wystygną ozdobić np udekorować bitą śmietaną ze

Pieczeń jagnięca z wiosennymi warzywami i likierem anyżowym

solą i pieprzem. Podlewamy likierem anyżowym, winem i rosołem. Przekładamy warzywa do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C na 20 minut.W tym czasie wyjmujemy jagnięcinę z lodówki, podsmażamy (4-5 minut) na pozostałym tłuszczu i wkładamy do warzyw. Sos

Tarta z sera blue z truskawkami i orzechami

wyłóż rozwałkowaną w kształt okręgu masę migdałową. Pamiętaj, by od brzegu ciasta pozostawić ok. 2 cm wolnej przestrzeni. Ułóż na masie kawałki sera pleśniowego i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na ok. 10 min. Po tym czasie wyjmij tarty z piekarnika, ułóż na serze pokrojone truskawki i

Tarta z sera blue z truskawkami i orzechami

rozwałkowaną w kształt okręgu masę migdałową. Pamiętaj, by od brzegu ciasta pozostawić ok. 2 cm wolnej przestrzeni. Ułóż na masie kawałki sera pleśniowego i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na ok. 10 min. Po tym czasie wyjmij tarty z piekarnika, ułóż na serze pokrojone truskawki i dopiecz w