c&a moda z poprzednich kolekcji

Vislav

Vslv's World: chapsnąłem na dziadach

Vslv's World: chapsnąłem na dziadach

Witam,zawsze mam problem z tytułami kolejnych postów, czasami wpycham anglicyzmy, co nie jest z pewnością najlepszym rozwiązaniem, chociaż chwytnym i szpanerskim.Niezmiernie spodobał mi się tytuł kolejnego posta jaki został popełniony przez GrossBoss vel. LeaMun - taki przaśny i nasz swojski: Jak go hapsnęłam na dziadzie, tak i właściwie w tem roku, przydał mi się w zasadzie :) zresztą zawartość posta niemniej, a może i bardziej :-)

Tarta z sera blue z truskawkami i orzechami

wyłóż rozwałkowaną w kształt okręgu masę migdałową. Pamiętaj, by od brzegu ciasta pozostawić ok. 2 cm wolnej przestrzeni. Ułóż na masie kawałki sera pleśniowego i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na ok. 10 min. Po tym czasie wyjmij tarty z piekarnika, ułóż na serze pokrojone truskawki i

Tarta z sera blue z truskawkami i orzechami

rozwałkowaną w kształt okręgu masę migdałową. Pamiętaj, by od brzegu ciasta pozostawić ok. 2 cm wolnej przestrzeni. Ułóż na masie kawałki sera pleśniowego i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na ok. 10 min. Po tym czasie wyjmij tarty z piekarnika, ułóż na serze pokrojone truskawki i dopiecz w

Ciasteczka z kozim serem i anchois

, i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piec, aż urosną i będą złociste, można przygotować poprzedniego dnia. Ostudzone ciastka posmarować z wierzchu musztardą, na musztardzie położyć plaster pomidora bez skórki, na to anchois i kawałek sera, posypać oregano. Tuż przed podaniem wstawić do

Dżem dobry agrest

80 dkg agrestu dojrzałego, 50 dkg agrestu niedojrzałego, 50 dkg cukru, 1 l wody Umyć niedojrzały agrest, zalać wodą, rozgotować, odcedzić sok. Do soku dodać cukier, zagotować, włożyć oczyszczony, dojrzały agrest, gotować około 20 min. Ciepły dżem składać do słoi i wykończyć jak poprzednie

Grzanki z szynką

1/2 bułki paryskiej (z poprzedniego dnia), masło, 20 dag szynki, 3 dag żółtego sera, gęsta śmietana, sól, pieprz Bułkę okrój ze skórki i pokrój na kromki o grubości 1 cm. Posmaruj masłem z obu stron i ułóż na blasze. Posiekaj szynkę i zmiksuj ją ze startym żółtym serem. Dodaj tyle śmietany, aby