brązowe oczy znaczenie

Dorota Szadkowska

To najgroźniejsze psy w Polsce

To najgroźniejsze psy w Polsce

Zawodnicy tej drużyny są wyjątkowo bojowi, mocni, odporni na ból. Wymagają stanowczego właściciela, doświadczonego trenera i fachowego kształcenia od najmłodszych lat. Tylko to ujarzmi ich dominujący charakter.

License to kill - jedenaście naprawdę groźnych psów

Zawodnicy tej drużyny są wyjątkowo bojowi, mocni, odporni na ból. Wymagają stanowczego właściciela, doświadczonego trenera i fachowego kształcenia od najmłodszych lat. Tylko to ujarzmi ich dominujący charakter.

Mój pierwszy raz: być jak Marc Girardelli

- Gdzie są moje nogi!? - ta myśl pomieszana z odrobiną strachu kołatała mi się w głowie gdzieśkoło 75. tyczki. A miałem do przejechania jeszcze 13 bramek najdłuższego slalomu giganta w Europie. Przejechałem jeszcze parę metrów siłą rozpędu. Wyrżnąłem o stok i wpadłem w pomarańczową siatkę zabezpieczającą trasę. A meta wciąż była przede mną.

Rambutany, zmiany  i orangutany

Rambutany, zmiany i orangutany

, nakrapianej skorupki. Kocham słodko-kwaśny owoc mangostanu w mięsistej brązowej skórce, rozpływające się w ustach liczi, fioletowy dragon fruit w kształcie kalarepy, potężny owoc chlebowca i gwiaździstą kwaśną karambolę. Lubię nawet trukwę i przepęklę ogórkowatą, bezwstydnie zwisające z rozłożystych drzew. No

Pstrąg smażony w słoninie, glazurowany miodem

4 duże potokowe pstrągi, 400 g grubej słoniny, 4 łyżki miodu lipowego, duży pęczek koperku, sól, pieprz Świeże pstrągi oczyść z łusek (najlepiej czystym plastikowym druciakiem do mycia naczyń). Wypatrosz i ostrym nożem usuń skrzela oraz oczy. Dokładnie umyj i osusz. Posól i oprósz pieprzem. Do

Krem karmelowy

mieszamy, dopóki się nie rozpuści. Gdy zrobi się brązowy, dodajemy 4 łyżeczki wody i nadal mieszamy, aż do uzyskania jednolitego płynu. Karmel rozlewamy do żaroodpornych miseczek, a na wierzch masę z mleka i jaj. Miseczki wstawiamy do płaskiego naczynia z wodą i pieczemy w kąpieli wodnej ok. 30 min w temp

Kaczka na ryżu w sosie z karmelizowanych gruszek

są miękkie i soczyste.(opcjonalnie można urzyć jabłek) Na patelni na niewielkim ogniu podsmażaj gruszki na maśle z cukrem, tak aby tworzył się sos karmelizowany(więc nie szczędź ani masła ani cukru). Dodaj też cynamon w proszku. Kiesy gruszki zmiękną i nabiorą złocisto-brązowej barwy a całość będzie