biceps 44 cm

Rogaliki z orzechami laskowymi

44 dkg mąki tortowej, 24 dkg masła lub margaryny, 14 dkg orzechów laskowych mielonych, 14 dkg cukru, 1 paczka cukru waniliowego, 1 jajko Ze składników zagnieść ciasto, włożyć na ok 20-30 minut do lodówki, ręcznie wałkować malutkie rogaliki, ok 4 cm, piec ok 30

Bananowe ciasto na roladzie

zapach). Dodać mąkę z proszkiem, delikatnie wymieszać szpatułką. Przygotowane ciasto wylać na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) o wymiarach 44 x 30 cm. Piec około 13 - 15 minut, do zezłocenia, w temperaturze 190& mleko;budyń;cukier;mąka pszenna;cukier;masło;banany;jajko;mąka pszenna;cukier;

Tarta makowa

mąki tortowej, 80 g drobnego cukru, 180 g masła, 44 g białego wina (Pinot blanc lub Pinot gris), konfitura pomarańczowa (prawdopodobnie cały słoiczek), Na polewę: (warto przygotować ją z podwójnej ilości składników podanych poniżej) 7 łyżeczek wody, 7 czubatych łyżeczek cukru, 65 g masła

Creme Brulée z mango, ciastem filo, ananasem i różowym pieprzem

. Piecz w kąpieli wodnej 38-44 minuty, aż krem się lekko zetnie. Wyjmij z pieca, odstaw do wystygnięcia, a następnie bez przykrycia wstaw je do lodówki na co najmniej 3 godziny. Przygotuj ciasto filo: roztop masło w rondelku. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej pierwszą warstwę. Za pomocą