biceps 38 cm

Tarta ze śliwkami

spożywczą i wstaw do lodówki na minimum godzinę. Przygotuj śliwki: owoce umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki. Przełóż do miski, dodaj sok z cytryny i cukier, wymieszaj i odstaw na mniej więcej 30 minut. Ciasto rozwałkuj na placek o średnicy ok. 38 cm, o 5-6 cm większej niż średnica tortownicy

Koksiki

na 12 części. Z każdej z nich formułujemy wałek o długości około 38 cm. Wałeczek zwijamy jak ślimaka, zaczynając od środka, końcówkę podkładamy pod spód bułki. Jak już wszystkie zrolujemy przykrywamy je ściereczką i pozostawiamy w ciepłym miejscu do podwojenia objętości (ok 45 minut). Przed włożeniem

Pleciony chleb śliwkowy

, gałkę orzechy i cukier, tak żeby powstała w miarę jednolita masa. Gdyby była za sucha, można dodać soku z pomarańczy.5.Posmarować masłem dużą prostokątną blaszkę. Ugnieść jeszcze trochę ciasto na obmączonej powierzchni i rozwałkować na 38 x 25 prostokąt. Powoli przesunąć na blaszkę.6.Nadzienie rozłożyć

Creme Brulée z mango, ciastem filo, ananasem i różowym pieprzem

. Piecz w kąpieli wodnej 38-44 minuty, aż krem się lekko zetnie. Wyjmij z pieca, odstaw do wystygnięcia, a następnie bez przykrycia wstaw je do lodówki na co najmniej 3 godziny. Przygotuj ciasto filo: roztop masło w rondelku. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej pierwszą warstwę. Za pomocą