babia góra (diablak) czy warto

Zajazd Złota Góra

Zajazd Złota Góra to urocze miejsce, które warto odwiedzić będąc w okolicach Ojcowskiego Parku Narodowego. małopolskie Ojców Ojców 8 32-047

Przystań u Lipy

Tradycyjna kuchnia polska, w stylowych góralskich wnętrzach z widokiem na panoramę Babiej Góry. małopolskie Jordanów 3 maja 47 34-240

Pianka śmietankowo-parmezanowa

. Gorącą mieszanką zalewamy tartym parmezanem albo serem. Mieszamy i odstawiamy na ok. 15 minut, następnie przecedzamy przez sitko do naczynia o wysokich ściankach - podczas ubijania będzie pryskać! Parmezanową śmietankę ubijamy spieniaczem, poruszając nim w górę i w dół, oraz po powierzchni płynu

Ciasto miętowe

ciasto:,1/2 szklanki mąki pszennej,1/2 szklanki cukru,3 łyżki kakao,1 łyżeczka proszku do pieczenia,3 jajka,Masa miętowa:,200 g cukierków miętowych - warto wybrać sprawdzone mocno miętowe landrynki,1/4 szklanki wody,1 opakowanie budyniu śmietankowego,360 ml mleka,2 łyżki cukru,150 g masła,1

Tradycyjny żurek śląski

wg uznania. Podajemy z pieczywem i masełkiem (masełko dobrze jest przyprawić dodając czosnek, sól i pieprz). Porady: Butelki z żurem warto odstawić do góry nogami nim rozpoczniemy przyrządzanie żurku, ponieważ lubią one wybuchać po otwarciu. Smacznego!!!!! Zobacz inne przepisy gazrytkiewicz