atlas owoców egzotycznych

Smoothies z owoców egzotycznych

waniliowy, dodajemy świeżo pokrojone plasterki owoców i całość delikatnie mieszamy. pomarańcze;ananas;cukier waniliowy;pomarańcze;

Sałatka egzotyczna

2 kiwi,mały ananas,2 sharony,2 świeże figi,łyżka soku z cytryny,łyżka likieru pomarańczowego,łyżka cukru Ananasa kroimy wzdłuż na pół, obieramy, wykrawamy ze środka rdzeń, miąższ kroimy w kostkę. Owoce sharona, kiwi oraz figi myjemy. Kiwi obieramy ze skórki i wraz z pozostałymi owocami kroimy na

Egzotyczna plaża

w plastry, a następnie w połówki. Ułóż owoce na talerzu, a obok owoców 3 porcje sorbetów. Polej musem, udekoruj miętą i podawaj. pomarańcze;truskawki;banany;mięta;ananas;cukier;

Surówka egzotyczna

główka karbowanej sałaty,dojrzały owoc awokado,puszka mandarynek,Sos:,2 łyżki oleju,limonka,po łyżce miodu i octu balsamicznego lub winnego Sałatę myjemy i suszymy. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, wyjmujemy miąższ i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do salaterki. Dodajemy porwane liście

Koktajl egzotyczny

2 pomarańcze,2 kiwi,1/2 ananasa,1 banan,1 melon,1 mango,kilka kropli stewii,woda mineralna (ale niekoniecznie) Wycisnąć sok w sokowirówce z obranego ananasa i pomarańczy. Obrać kiwi, banana, melona i mango. Wyciąć środek z pestkami z melona i pestkę z mango. Zmiksować wszystkie owoce blenderem