asus dodatki czy warto
Testujemy Chromebooki: szybuj komputerem w chmurze i nie przepłacaj
Testujemy komputery z systemem Chrome OS - laptopy, zestaw all-in-one zintegrowany w monitorze, a także małą skrzyneczkę, po podłączeniu której zwykły telewizor zmienia się w coś więcej niż Smart TV. Wszystkie te sprzęty są niedrogie, proste w obsłudze i bezpieczne. Czego chcieć więcej?
Test: 5 laptopów dla 5 różnych osób. Który dla ciebie?
NOTEBOOKI DO WSZYSTKIEGO I DLA KAŻDEGO NIE ISTNIEJĄ. UŻYTKOWNIKÓW MOŻNA PRZYDZIELIĆ DO KILKU SZUFLADEK. DO KAŻDEJ WYBRALIŚMY LAPTOPA IDEALNEGO. ZNAJDŹ SWÓJ SPRZĘT!
7 techno-hitów przełomu 2013 i 2014 r.
Na nasz rynek właśnie wchodzą technologie, które już wkrótce mogą zredefiniować "to, bez czego nie możemy się obejść", tak samo jak kiedyś smartfon, kino domowe i telefon komórkowy...
32 smartfony
smartfonowe to tutaj tak naprawdę jedynie dodatek - najważniejsza jest, oczywiście, nawigacja. W zestawie oprogramowanie Garmin z dobrymi mapami Europy oraz wygodny uchwyt samochodowy z ładowarką. Warto zwrócić uwagę na bardzo dużą rozdzielczość ekranu. Co to jest smarfon i na co zwrócić
21 notebooków
P840 (1,9 MHz) Pamięć RAM: 4 GB (1066 MHz) Twardy dysk: 500 GB Karta graficzna: ATI MOBILITY RADEON HD 5145 (512 MB) Napęd optyczny: DVD RW Komunikacja: WiFi, Bluetooth , LAN Oprogramowanie: b.d. Inne: kamera internetowa 0,3 MP, czytnik kart pamięci, wyjście HDMI Wart uwagi
asus dodatki czy warto
Pieczona papryka z oliwkami
, solą i pieprzem. Do papryki wsypujemy oliwki i polewamy je dressingiem. Przed podaniem schładzamy 2 godziny w lodówce. Rada: Oliwki z pestkami mają zdecydowanie bardziej wyrazisty smak. Podając potrawę z ich dodatkiem, warto jednak uprzedzić wszystkich biesiadników. papryka;papryka;papryka;oliwki
Pianka śmietankowo-parmezanowa
. Powstałą pianką przykrywany gorącą zupę. Jeśli podajemy krem pomidorowy, wierzch możemy skropić odrobiną sosu pesto rozcieńczonego oliwą i delikatnie zamieszać wykałaczką. Dla lepszego efektu można podać zupę w filiżankach do kawy. Warto eksperymentować z różnymi smakami pianki, zamiast sera używając
Beszamel idealny
muszkatołową, która nada mu charakterystyczny smak. Pełnię aromatu zapewni gałka świeżo otarta. Jeśli chcemy, aby sos był idealnie gładki, warto go jeszcze przetrzeć przez gęste sito. Aby na stygnącym beszamelu nie zrobił się kożuch, smarujemy go kawałkiem masła lub przykrywamy folią spożywczą. Rady: Beszamel
Bliny ze śledziem
placuszki, które są podawane najczęściej z Polsce wschodniej. Ja znam je z Tykocina, Białowieży, Hajnówki...Możemy je podawać w różnymi dodatkami - nam zasmakowały z korzennie doprawionym śledziem - może to dziwne połączenie, ale spróbujcie bo warto! Sposób przygotowania: Śledzie trzeba dobrze
Pleśniak
mieszamy razem z kakao. Pierwszą częścią ciasta wykładamy tortownicę (dosyć cienko 5-7 mm, można obkleić boki tortownicy). Ciasto w tortownicy smarujemy dżemem. Wyjmujemy z lodówki schłodzoną część ciasta (tą z dodatkiem kakao!), a następnie ścieramy ją na tarce o dużych "oczkach" na dżem w tortownicy