activlab bcaa 100 400g
activlab bcaa 100 400g
Gnudi szpinakowe z kurkami w porto
Gnudi: 200g sera ricotta, 300-400g świeżego szpinaku, 1 jajko, 50 g parmezanu, ok. 100 g mąki pszennej, gałka muszkatołowa, pieprz, sól, Kurki w porto: 400g kurek, 1 czerwona cebula, 200 ml porto, sól i pieprz do smaku, masło do smażenia, Oliwa truflowa do podania i listki szałwii, Szpinak dusimy
Spaghetti z sosem pomidorowym
makaron spaghetti ok. 400g 4 ząbki czosnku 2 pomidory sól morska 1-2 strąki papryczki chilli ok. 100 ml wody po ugotowaniu makaronu 3 łyżki oliwy z oliwek 8.ser parmezan Ugotować makaron al dente. Odlać 100 ml wody po ugotowaniu makaronu. Dodać do niej pomidora (wcześniej obranego ze
Cukinia faszerowana
100 kaszy kuskus,1/8 l rosołu,1 1/2 cebuli,1 papryka czerwona,1 papryka żółta,200g kiełbasy krakowskiej,oliwa z oliwek,pieprz,zioła prowansalskie,2 puszki pomidorów,400g cukini,30g sera gouda Ugotowany kuskus zalać rosołkiem, wymieszać i pozostawić na 10 min. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. 1
Szybka konfitura z rabarbaru (do ciast, placuszków, racuchów i naleśników)
400g rabarbaru, 2 łyżki kandyzowanej pigwy (lub 2 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy), 2 łyżki cukru, 1 laska wanilii, skórka otarta z 1 pomarańczy, sok wyciśnięty z 1 pomarańczy, 100 ml whisky (lub dowolnego mocnego alkoholu wedle gustu) Rabarbar kroimy na
Knedle z wiśniami
400g twarogu półtłustego, 500 g ugotowanych ziemniaków, 1 jajko, 1 szklanka mąki pszennej , 70 g wiśni wypestkowanych, 50 g orzechów laskowych, 100 g śmietany 30%, 2 łyżki masła, 4 łyżki miodu, przyprawa do kawy i deserów - ziemniaki i twaróg zmielić, dodać jajko i mąkę, - wyrobić gładkie ciasto