acer dodatki który lepszy porównanie

Grzegorz Kubera

Testujemy Chromebooki: szybuj komputerem w chmurze i nie przepłacaj

Testujemy Chromebooki: szybuj komputerem w chmurze i nie przepłacaj

Testujemy komputery z systemem Chrome OS - laptopy, zestaw all-in-one zintegrowany w monitorze, a także małą skrzyneczkę, po podłączeniu której zwykły telewizor zmienia się w coś więcej niż Smart TV. Wszystkie te sprzęty są niedrogie, proste w obsłudze i bezpieczne. Czego chcieć więcej?

Poradnik: jak wybrać komputer do domu

Mimo szumu, jaki robią wokół siebie smartfony, najważniejszym komputerem, z którego korzystasz, jest ciągle ten stojący na twoim biurku. Podpowiadamy, co wybrać w roku 2013, dopasowując wskazówki do potrzeb konkretnych użytkowników.

Mieszanka smakowa zamknięta w pieczywie

odstawiamy w ciepłe miejsce. Mieszamy oba rodzaje mąki. Mieszamy drożdże z mąką, i dodajemy wody aby nadać mieszance lepszą konsystencję. Wyrabiamy ok. 10 min. W międzyczasie dodajemy nasze orzechy lub inne dodatki. Ciasto odstawiamy do ciepłego miejsca na 15 min., a następnie pieczemy w temp. 250 stopni C

Podstawowy żytni chleb na zakwasie z siemieniem lnianym

700g zaczynu żytniego (350g mąki i 350g wody), 350g mąki żytniej lub pszennej typ 650, łyżeczka soli, łyżeczka cukru (na zarumieniona skórkę), 1 średni ugotowany i sprasowany ziemniak ( na trzymanie wilgoci przez chleb-świeżość), 3 łyżki siemienia lnianego lub jakikolwiek inny dodatek (otręby

Zupa krem ze szpinaku i szpinak do obiadu

Składniki na szpinak do obiadu: - 400g szpinaku* - jajko - pół szklanki śmietanki/jogurtu - 2 ząbki czosnku - sól   Składniki na zupę: - to co wyżej - 1 mała cebulka - 2 szklanki bulionu/rosołu (ew. wywaru warzywnego) - parmezan - 2 kromki chleba (ciemny lepszy

Pianka śmietankowo-parmezanowa

. Powstałą pianką przykrywany gorącą zupę. Jeśli podajemy krem pomidorowy, wierzch możemy skropić odrobiną sosu pesto rozcieńczonego oliwą i delikatnie zamieszać wykałaczką. Dla lepszego efektu można podać zupę w filiżankach do kawy. Warto eksperymentować z różnymi smakami pianki, zamiast sera używając

Tatar z łososia z marynowaną dymką, papryczką chili i szparagami

dodatek należy przygotować odpowiednio wcześnie. Całość polecamy zacząć od kluczowego dodatku. Papryczkę pozbawiamy pestek, kroimy na cieniutkie plasterki, cebulkę w drobną kostkę. Do słoiczka wyciskamy sok z dwóch limonek, dorzucamy papryczki i cebulkę i szczyptę soli. Następne kroki to: szczelnie