acer dodatki czy warto porównanie

Grzegorz Kubera

Testujemy Chromebooki: szybuj komputerem w chmurze i nie przepłacaj

Testujemy Chromebooki: szybuj komputerem w chmurze i nie przepłacaj

Testujemy komputery z systemem Chrome OS - laptopy, zestaw all-in-one zintegrowany w monitorze, a także małą skrzyneczkę, po podłączeniu której zwykły telewizor zmienia się w coś więcej niż Smart TV. Wszystkie te sprzęty są niedrogie, proste w obsłudze i bezpieczne. Czego chcieć więcej?

Test: 5 laptopów dla 5 różnych osób. Który dla ciebie?

NOTEBOOKI DO WSZYSTKIEGO I DLA KAŻDEGO NIE ISTNIEJĄ. UŻYTKOWNIKÓW MOŻNA PRZYDZIELIĆ DO KILKU SZUFLADEK. DO KAŻDEJ WYBRALIŚMY LAPTOPA IDEALNEGO. ZNAJDŹ SWÓJ SPRZĘT!

Poradnik: jak wybrać komputer do domu

Mimo szumu, jaki robią wokół siebie smartfony, najważniejszym komputerem, z którego korzystasz, jest ciągle ten stojący na twoim biurku. Podpowiadamy, co wybrać w roku 2013, dopasowując wskazówki do potrzeb konkretnych użytkowników.

Podstawowy żytni chleb na zakwasie z siemieniem lnianym

700g zaczynu żytniego (350g mąki i 350g wody), 350g mąki żytniej lub pszennej typ 650, łyżeczka soli, łyżeczka cukru (na zarumieniona skórkę), 1 średni ugotowany i sprasowany ziemniak ( na trzymanie wilgoci przez chleb-świeżość), 3 łyżki siemienia lnianego lub jakikolwiek inny dodatek (otręby

Pieczona papryka z oliwkami

, solą i pieprzem. Do papryki wsypujemy oliwki i polewamy je dressingiem. Przed podaniem schładzamy 2 godziny w lodówce. Rada: Oliwki z pestkami mają zdecydowanie bardziej wyrazisty smak. Podając potrawę z ich dodatkiem, warto jednak uprzedzić wszystkich biesiadników. papryka;papryka;papryka;oliwki

Pianka śmietankowo-parmezanowa

. Powstałą pianką przykrywany gorącą zupę. Jeśli podajemy krem pomidorowy, wierzch możemy skropić odrobiną sosu pesto rozcieńczonego oliwą i delikatnie zamieszać wykałaczką. Dla lepszego efektu można podać zupę w filiżankach do kawy. Warto eksperymentować z różnymi smakami pianki, zamiast sera używając

Beszamel idealny

muszkatołową, która nada mu charakterystyczny smak. Pełnię aromatu zapewni gałka świeżo otarta. Jeśli chcemy, aby sos był idealnie gładki, warto go jeszcze przetrzeć przez gęste sito. Aby na stygnącym beszamelu nie zrobił się kożuch, smarujemy go kawałkiem masła lub przykrywamy folią spożywczą. Rady: Beszamel

Bliny ze śledziem

placuszki, które są podawane najczęściej z Polsce wschodniej. Ja znam je z Tykocina, Białowieży, Hajnówki...Możemy je podawać w różnymi dodatkami - nam zasmakowały z korzennie doprawionym śledziem - może to dziwne połączenie, ale spróbujcie bo warto! Sposób przygotowania: Śledzie trzeba dobrze