acer dodatki czy warto

Grzegorz Kubera

Testujemy Chromebooki: szybuj komputerem w chmurze i nie przepłacaj

Testujemy Chromebooki: szybuj komputerem w chmurze i nie przepłacaj

Testujemy komputery z systemem Chrome OS - laptopy, zestaw all-in-one zintegrowany w monitorze, a także małą skrzyneczkę, po podłączeniu której zwykły telewizor zmienia się w coś więcej niż Smart TV. Wszystkie te sprzęty są niedrogie, proste w obsłudze i bezpieczne. Czego chcieć więcej?

Test: 5 laptopów dla 5 różnych osób. Który dla ciebie?

NOTEBOOKI DO WSZYSTKIEGO I DLA KAŻDEGO NIE ISTNIEJĄ. UŻYTKOWNIKÓW MOŻNA PRZYDZIELIĆ DO KILKU SZUFLADEK. DO KAŻDEJ WYBRALIŚMY LAPTOPA IDEALNEGO. ZNAJDŹ SWÓJ SPRZĘT!

Poradnik: jak wybrać komputer do domu

Mimo szumu, jaki robią wokół siebie smartfony, najważniejszym komputerem, z którego korzystasz, jest ciągle ten stojący na twoim biurku. Podpowiadamy, co wybrać w roku 2013, dopasowując wskazówki do potrzeb konkretnych użytkowników.

Prawdziwe kino w Twoim domu

Prawdziwe kino w Twoim domu

jest lampa halogenowa. Droga, a na dodatek ulegająca zużyciu. W prezentowanych przez nas modelach nawet najsłabsze starczają na 2 tys. godz., co oznacza ponad tysiąc filmów, czyli ładnych parę lat oglądania. Istotnym parametrem jest jasność emitowanego światła, wyrażana w ANSI lumenach. To jednostka

Pieczona papryka z oliwkami

, solą i pieprzem. Do papryki wsypujemy oliwki i polewamy je dressingiem. Przed podaniem schładzamy 2 godziny w lodówce. Rada: Oliwki z pestkami mają zdecydowanie bardziej wyrazisty smak. Podając potrawę z ich dodatkiem, warto jednak uprzedzić wszystkich biesiadników. papryka;papryka;papryka;oliwki

Pianka śmietankowo-parmezanowa

. Powstałą pianką przykrywany gorącą zupę. Jeśli podajemy krem pomidorowy, wierzch możemy skropić odrobiną sosu pesto rozcieńczonego oliwą i delikatnie zamieszać wykałaczką. Dla lepszego efektu można podać zupę w filiżankach do kawy. Warto eksperymentować z różnymi smakami pianki, zamiast sera używając

Beszamel idealny

muszkatołową, która nada mu charakterystyczny smak. Pełnię aromatu zapewni gałka świeżo otarta. Jeśli chcemy, aby sos był idealnie gładki, warto go jeszcze przetrzeć przez gęste sito. Aby na stygnącym beszamelu nie zrobił się kożuch, smarujemy go kawałkiem masła lub przykrywamy folią spożywczą. Rady: Beszamel

Bliny ze śledziem

placuszki, które są podawane najczęściej z Polsce wschodniej. Ja znam je z Tykocina, Białowieży, Hajnówki...Możemy je podawać w różnymi dodatkami - nam zasmakowały z korzennie doprawionym śledziem - może to dziwne połączenie, ale spróbujcie bo warto! Sposób przygotowania: Śledzie trzeba dobrze

Pleśniak

mieszamy razem z kakao. Pierwszą częścią ciasta wykładamy tortownicę (dosyć cienko 5-7 mm, można obkleić boki tortownicy). Ciasto w tortownicy smarujemy dżemem. Wyjmujemy z lodówki schłodzoną część ciasta (tą z dodatkiem kakao!), a następnie ścieramy ją na tarce o dużych "oczkach" na dżem w tortownicy

ZOBACZ TEŻ WIDEO