absynt ile kosztuje

Ania Jędrasiak

Grand Tour of Switzerland - idealna trasa motocyklowa

Grand Tour of Switzerland - idealna trasa motocyklowa

Specjalnie wytyczona trasa o łącznej długości 1600 km, poprowadzona przez wszystkie strefy językowe, niemal wszystkie kantony, najciekawsze miasta i miasteczka, przez najwyższe przełęcze alpejskie i wzdłuż najpiękniejszych jezior oraz do każdego z 11 miejsc z Listy Światowego Dziedzictwa UNESCO. Wszystkie najważniejsze atrakcje tego małego kraju połączone są w jedną, okrężną podróż, którą można przebyć motocyklem lub samochodem. Przedstawiamy Wam przykładową trasę, którą oczywiście można dowolnie modyfikować. Na jej przejechanie należy liczyć około 8 dni, jednak to jak długo zostaniecie w Szwajcarii zależy oczywiście tylko i wyłącznie od Was.

Od opony do talerza - przewodnik Michelina

Tylko raz w roku, w pierwszą środę marca, ukazuje się "Le Guide Rouge" Michelina. Wielcy kucharze Francji drżącymi rękami przewracają strony czerwonej książeczki, szukając swojej restauracji.

Londyńskie fetysz kluby

Angielskie życie nocne początków XXI w. przybiera coraz bardziej wyrafinowane formy. Jeszcze kilkanaście lat temu zabawy w fetysz klubach były przywilejem wtajemniczonych. Dziś swoje fantazje może w nich spełniać każdy.

Alkohol: tak się piło w PRL!

Alkohol: tak się piło w PRL!

było dość powszechnym zwyczajem stosowanym nawet po wprowadzeniu zakrętek. Żytko i Wyborowa gościły w restauracjach i w domowych barkach, które stanowiły obowiązkowe wyposażenia każdej meblościanki. Pod koniec tej dekady obie marki, razem z Krakusem, trwale przeniosły się do Peweksów. Żytnia kosztowała

Top 10 - kuchnia francuska

Top 10 - kuchnia francuska

Suzette Naleśniki Suzette to klasyczny francuski deser. Od?razu dodajmy, że wyjątkowo prosty w?przygotowaniu. Zupa cebulowa Przepis zaproponowała Agata Wojda, szefowa kuchni restauracji Absynt w Warszawie, która jako jedyna w Polsce już po raz czwarty została nagrodzona przez przewodnik

Apéritif

Apéritif

é!     TRUNKI   Pastis Choć różne anyżówki pija się od tysięcy lat, pastis powstał dopiero na początku XX stulecia. A swoją karierę zawdzięcza stróżom moralności, którzy w różnych krajach zakazali produkcji halucynogennego absyntu. Kiedy w 1915 r. takie prawo uchwalono też we

ZOBACZ TEŻ WIDEO